LØSTE SAKEN SELV: Andreas Aagaard får skryt av politiet for å ha oppklart sykkeltyveriet helt på egen hånd. Foto: Privat
LØSTE SAKEN SELV: Andreas Aagaard får skryt av politiet for å ha oppklart sykkeltyveriet helt på egen hånd. Foto: Privat

Andreas (15) ordnet selv opp med sykkeltyven

Da sykkelen ble stjålet, tok 10.-klassingen saken i egne hender.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Andreas Aagaard (15), som bor i Ballstad i Lofoten, skulle rekke bussen for å dra på trening i Leknes onsdag ettermiddag. Han satte fra seg sykkelen ved busstoppet. Da han kom tilbake tre timer senere, var sykkelen borte.

Noen personer som var i nærheten hadde imidlertid sett hva som skjedde og kjente igjen personen som hadde tatt sykkelen. Mannen var trolig ruset.

Oppsøkte gjerningsmannen

Det hindret ikke Andreas i å sette i gang sin egen etterforskning. Etter en times søk på rullebrett fant han fram til huset der mannen holdt til.

– Jeg sa at jeg hadde mistet sykkelen og lurte på om han visste noe om det, men det sa han at han ikke gjorde, forteller Andreas til TV 2.

15-åringen merket tydelig at mannen var ruset, og legger ikke skjul på at han var litt engstelig.

En kvinne kom ut av huset, og Andreas fortalte også henne hva som hadde skjedd. Da tok kvinnen en runde rundt huset, og der sto sykkelen til Andreas.

– Mannen mente noen andre måtte ha satt den der, forteller Andreas.

– Høflig og korrekt

Politiet i Midtre Hålogaland ble holdt oppdatert om utviklingen i saken som utspant seg onsdag ettermiddag. Operasjonsleder Tone Didriksen er imponert over 15-åringens opptreden.

– Han oppførte seg korrekt og høflig, viste initiativ og etterforsket saken selv. Jeg sa til ham at han må tenke på å søke politihøgskolen om noen år, sier Didriksen til TV 2.

Andreas er litt stolt over å få skryt fra politiet og er glad for at saken ordnet seg.

– Jeg tok det opp med stemoren min om hun synes jeg skulle bli politi. Hun sa at jeg trener så mye at jeg allerede er i gang med utdanningen, ler han.