Du vil ikke tro hvordan hvithvalen reagerer når barna kommer!

Leker den med barna, eller er den stresset over å være fanget i en tank? Se video!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hvalen Juno er blitt ekstremt populær for sitt helt spesielle barnetekke.

Unger strømmer til Mystic Aquarium i Connecticut i USA for å se hvalen leke med barna, og hvalen har blitt verdenskjendis etter en video ble lagt ut på Youtube.

Hvalen ser ut til å leke med barna helt bevisst. Den spretter mot dem med åpen munn og skremmer smårollingene som ler som bare barn kan le.

Foto: Michelle Cotton
Foto: Michelle Cotton

– Det er barna som får hvalen til å fortsette leken, sier marinbiolog Tracy Romano ved Mystic Aquarium.

Hvalen Juno ble flyttet til dette akvariet i 2010 fra utskjelte SeaWorld i Orlando, som den siste tiden har vært i hardt vær for sin behandling av spekkhoggere og andre hvalarter.

Noen mener at hvalen viser tegn til stress på grunn av at den er innesperret i en akvariumstank. Reaksjonene på nettet har i stor grad vært negative, skriver UPI.

«Dere utnytter dyr, skam dere! Dere betaler for å holde disse dyrene innesperret bak glass kun for ren underholdning», lyder den mest populære kommentaren på videoen på Youtube.

«Dette dyret er fullstendig stresset og dette er en veldig aggressiv atferd mot det den oppfatter som hodet til en fiende», skriver en annen.

Marinbiologen avviser kritikken på det sterkeste overfor NBC News.

– Dette er absolutt ikke atferd som indikerer stress. Hvalen velger selv å involvere seg. Han velger å holde seg foran vinduet med barna, sier Romano.

Hun sier denne hvalarten er kjent for å være utrolig tilpasningsdyktige, men presiserer at de ikke vet om hvalen har en spesiell intensjon med leken.

– Vi vet ikke om eller hva den tenker, sier hun. 

Bildene du ser i denne saken, er tatt av Michelle Cotton, som har fått flere millioner visninger på Youtube denne uken.