Ubaydullah Hussain virket skremmende på personer som mottok pakker fra ham gjennom budjobben han hadde i sommer. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix
Ubaydullah Hussain virket skremmende på personer som mottok pakker fra ham gjennom budjobben han hadde i sommer. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix

Ubaydullah Hussain fikk sparken fra bud-jobben etter kundeklager

Personer som kjente igjen den ekstreme islamisten i Oslo ble skremt og syntes det var ubehagelig å motta pakker fra ham. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Islamisten Ubaydullah Hussain har måttet slutte i en stilling som bud etter klager fra kunder som syntes det var skremmende at han leverte pakker til dem.

– De syntes dette var ubehagelig, vanskelig og skremmende, sier pressesjef Hilde Ebeltoft-Skaugrud i Posten Norge til NTB.

Gikk i Bring-uniform

Hun forteller at Hussain i sommer hadde en midlertidig stilling som pakkebud i Oslo. 29-åringen var ansatt i et selskap som leverer tjenester til Bring, som igjen er eid av Posten.

Selv om Hussain var ansatt hos underleverandøren, gikk han i Bring-uniform. Kunder som kjente ham igjen fra mediene, kontaktet Bring og sa de opplevde situasjonen som ubehagelig.

Hussain begynte i stillingen i juni, og det var underleverandøren som foretok ansettelsen og sjekket referanser.

Posten Norge tok initiativ til at arbeidsforholdet ble avsluttet.

Fikk penger fra Nav

Hussain var tidligere kjent som talsperson for den omstridte islamistiske gruppen Profetens Ummah. Han trakk seg som leder av den kontroversielle gruppen i mars 2013. Begrunnelsen hans var at det ble for mye fokus på ham som person, og for lite på gruppens ideologi. 

TV 2 kjenner til at det var stor intern splid i Profetens Ummah fordi mange av medlemmene ikke likte at Hussain var mottaker av over 19.000 kroner i måneden fra Nav samtidig som han ytret se kritisk til skattesystemet, og mener landet vårt er en vantro stat.

Dømt for trusler

Hussain ble tidligere i år dømt til 120 dagers fengsel for trusler mot to journalister og en sakkyndig i retten.

Han ble også dømt for hatefulle ytringer mot jøder i Norge, og for å ha prøvd å påvirke politiets arbeid.

(©NTB/TV 2)