IKKE FORNØYD: Magnus Carlsen får en tøff start på sjakkturneringen i St. Louis.  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
IKKE FORNØYD: Magnus Carlsen får en tøff start på sjakkturneringen i St. Louis.  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Carlsen: – Dette var langt fra perfekt

Verdensmesteren får en vanskelig start på tidenes høyest rangerte turnering.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

St. Louis (TV 2): Magnus Carlsen varmer i år, som i fjor, opp til VM med å spille Sinquefield Cup i St. Louis, USA. For ett år siden vant han turneringen, men i år er motstanden tøffere. Faktisk er 2014-utgaven av Sinquefield Cup sjakkhistoriens høyest rangerte, med et snitt på over 2800. Også verdenstoer Levon Aronian deltar, i tillegg til Fabiano Caruana, Hikaru Nakamura, Veselin Topalov og Maxime Vachier-Lagrave.

TV 2 Sportsksnalen sender Sjakknatt fra klokken 21.00 hver dag under turneringen.

I turneringen skal alle spillerne møte hverandre to ganger, og på tirsdagens åpningsseremoni ble det trukket ut hvem som åpner mot hvem.

Regjernde verdensmester Carlsen gikk æren av å trekke først, men hadde ikke hellet med seg. Den norske 24-åringen åpner riktig nok mot turneringens lavest rangerte spiller, franske Vachier-Lagrave, men må spille med svarte brikker i både første og andre runde. I sin andre kamp venter dessuten erkerival og hjemmeyndling Nakamura.

– Dette ble ikke en perfekt trekning for meg. Svart mot Lagrave, så Nakamura... Men jeg får spille med mye hvitt i midten av turneringen, så det er da jeg må gjøre det, sier Carlsen til TV 2.

Kampene som spilles på turneringens åpningsdag onsdag ser ut som følger:

Aronian hvit mot Topalov

Vachier-Lagrave hvit mot Carlsen

Caruana hvit mot Nakamura

Alle kampene ser du i Sjakknatt på TV 2 Sportskanalen fra klokken 21.00