SKAL OVERRASKE HVERANDRE: Thomas Numme (t.v.) og Harald Rønneberg har mest sannsynlig mye å grue seg til før den nye sesongen av «Senkveld». De skal nemlig la seg overraske av hverandre gjennom hele sesongen. Foto: Espen Solli/TV 2
SKAL OVERRASKE HVERANDRE: Thomas Numme (t.v.) og Harald Rønneberg har mest sannsynlig mye å grue seg til før den nye sesongen av «Senkveld». De skal nemlig la seg overraske av hverandre gjennom hele sesongen. Foto: Espen Solli/TV 2

Tror den nye «Senkveld»-sesongen blir «grufull»

Thomas og Harald lar seg skremme av hemmelighetskremmeri under innspilling.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En kvinnelig og godt voksen fan tar fram kameraet og haster mot Thomas Numme (44) og Harald Rønneberg (41). «Kan jeg få et bilde med dere?». Det tar ikke lang tid før hun er godt klemt mellom to blide «Senkveld»-programledere som velvillig smiler mot kameraet.

– Det er kjempegøy å ha fans! Vi elsker fansen, gliser Rønneberg. Eller Rønnis, da. 

– Det er kjempekoselig, det er jo alltid snille folk som ber om bilde og autografer, det er veldig hyggelig, supplerer Nummis.

– Men mener dere virkelig at dere aldri blir lei?

– Nei, vi blir ikke lei. De menneskene vi møter er veldig fine folk. De som synes vi er idioter, de kommer ikke bort til oss, for å si det sånn. Og de kan de bare fortsette med, ler Rønnis høyt.

Forventer grufulle ting i sin 23. sesong

Når «Senkveld med Thomas og Harald» går på lufta igjen, er det 23. sesong som sparkes i gang. Programlederduoen forteller til TV 2 at de langt fra har fått nok.  

– Det er veldig gøy denne sesongen, fordi vi har så mye nytt å komme med! Så vi er litt gira nå. vi har laget en ny serie som heter «Senkveld Surprise», hvor Harald og jeg overrasker hverandre. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre i løpet av høsten, og det blir jeg litt paranoid av. Og Harald vet ikke hva han skal gjøre. Så det blir nok noen grufulle ting. Men kanskje noe hyggelig óg.

Noen av sesongens overraskelser har allerede blitt spilt inn. Slik som en lørdag på sensommeren. Harald våknet intetanende hjemme hos seg selv. Så ringte det på døra.

– ... Og der stod hele Oslo Fagottkor! Da tenkte jeg med en gang at jeg skulle synge med dem eller være med på Gay Parade eller noe lignende, men så bare sang de. Og de fortsatte å synge samma sangen om og om igjen. Så fikk jeg en SMS av Thomas: «Jeg håper du koser deg med Oslo Fagottkor. De skal følge deg i hele dag og de kommer til å synge Beautiful Day i hele dag helt til jeg ber dem stoppe». 

– Og de holdt på i ni timer! ler Thomas.

Lister Robbie Williams som høydepunkt

Å ha et kor hengende etter seg en hel dag glir mest sannsynlig inn i rekken av minneverdige «Senkveld»-øyeblikk. Siden premieren i 2003 har vi sett Harald rive av seg alle klærne i et ellevilt, og noe kleint, strippeshow, vi har sett Thomas ri dverghest i Oslo Spektrum og vi har sett Harald synge sur duett med Jan Werner Danielsen.

Selv er det et par høydepunkter som stikker seg ut for programlederne selv.

– Det går liksom ikke an å komme unna Haralds hopp i Holmenkollen. Det er det sjukeste som har skjedd i «Senkveld»-historien! mener Thomas.

– ... Og så husker vi godt da Robbie tuslet inn i «Senkveld»-studioet for første gang. For da var vi et ungt TV-program og ingen trodde vi skulle få Robbie Williams som gjest fordi han var det hotteste av det hotte, og han kom inn i studio og sang «Angels» og alles øyne var rettet mot «Senkveld», da husker jeg at jeg tenkte «dæven, nå begynner det å skje noe her». Det var et øyeblikk jeg husker godt, forteller Harald, som for øvrig også mener et av duoens nyligste stunt havner høyt oppe på pallen.

– Og jeg mener, Oslo Spektrum i høst også, hallo! Etter nesten 11 år selger vi ut Spektrum på tre timer, at alle disse menneskene hadde lyst til å feire Thomas og Harald ... Man tenker «hallois, sånn er ikke livet!».

Fryktet glissent Oslo Spektrum

For Numme var ikke Oslo Spektrum-festen utelukkende en positiv opplevelse. 44-åringen innrømmer at han fryktet at ingen ville komme og se dem live.

– Jeg var livredd, jeg syntes det var veldig skummelt. Jeg tenkte jo at det ville vært trist å opptre foran 250 mennesker, så jeg var veldig redd. Men heldigvis fikk vi fort beskjed om at de solgte ut ganske raskt, og da ble jeg rolig. Og etter det var det en glede hele veieon,d et var helt fantastisk!

– Har dere virkelig disse fryktene, at ingen skal komme for å se dere i Spektrum når dere har så stor suksess ellers?

– Det er noe helt annet å slå på TVen hjemme, enn å reise inn til Oslo Spektrum og kjøpe billett og komme. Det er noe helt annet, og det har jeg alltid hatt veldig respekt for, svarer Thomas.

Holder beina plantet på jorda

Til tross for at de er to av underholdnings-Norges største profiler, har Thomas og Harald rykte på seg for å være minst like joviale når TV-kameraene er skrudd av. De har ingen planer om å miste bakkekontakten.

– Det er hardt  arbeid, det kommer ikke av seg selv! ler Harald.

– Neida, jeg tror bare at vi alltid har vært opptatt av å være oss selv og prøve å ikke la alt dette her bli noe mer enn det det er. Det er tross alt en jobb. Riktignok en ganske rar jobb og en fantastisk jobb, men det er en jobb og man må behandle det som en jobb, samtidig som man skal kose seg. Men hvis man tror man er noe mer enn andre fordi man har en jobb som synes eller hvis man blir forført av den kjendistilværelsen ... Det bør man ikke gjøre. Og det har vi ikke gjort.

Se sesongpremieren av «Senkveld» fredag klokken 21.40 på TV 2.