GOD STEMNING: Det var god stemning da Daniel Jensen (t.v.) spiste frokost med IOC-president Thomas Bach. Foto: Karl Filip Sindahlsen
GOD STEMNING: Det var god stemning da Daniel Jensen (t.v.) spiste frokost med IOC-president Thomas Bach. Foto: Karl Filip Sindahlsen

– Ingen pampefaktor

Gullhelten fra Ungdoms-OL fikk møte IOC-presidenten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Under Ungdoms-OL i Nanjing ønsket IOC-president Thomas Bach å møte utøvere fra forskjellige land og idretter for å høre deres opplevelse av lekene. Tyskeren ville også få innspill til mulige forbedringer for fremtiden. Horten-gutten Daniel Jensen, som representerer Norge i stuping, ble invitert til møtet. 

Lekene i Nanjing er de tredje i rekken, og om to år arrangeres vinterversjonen på Lillehammer. 

Lyttet til utøverne
Konseptet rundt Ungdoms-OL (Youth Olympic Games) er fortsatt i utformingsfasen, derfor ønsket Bach å høre hva utøverne hadde å si.

Sammen med ni andre utøvere deltok Jensen på frokostmøtet med IOC-presidenten.

– Han ønsket å høre fra våre tanker om YOG og var lydhør for innspill og synspunkter rundt selve arrangementet. Vi kom innom åpningsseremonien, hvor flere ønsket at den burde være på en egen dag, slik at alle utøverne får den med seg. Vi snakket også om at medier i flere land glimrer med sitt fravær og hvordan vi kan få YOG til å bli bedre kjent rundt i verden. Det er mye større enn noe annet jeg har vært med på før. Vanskelig å beskrive hvor stort det er, så i fremtiden vil det være slik at utøvere legger opp sesongen og forberedelsene til YOG. Da vil arrangementet bli bedre kjent, forteller han.

Selv tok Jensen opp en ting med tyskeren.

– Ja, jeg tok opp ordningen med billetter til arrangementene. Han sa at det foreløpig er vanskelig å estimere hvor mange som kommer på de ulike øvelsene, noe som gjør det vanskelig å holde av hele seksjoner for oss utøvere på alle arrangementene, sier stuperen.

– Ingen pampefaktor
Gullvinneren fra mixedkonkurransen i stuping fikk et godt inntrykk av Bach.

– Han var veldig hyggelig og morsom person. Når man møter IOC-presidenten så tenker man at det er litt strikt og lite er tillatt, men Bach var en munter person som gjerne tok en spøk. Jeg opplevde ikke noe pampefaktor hos han i alle fall. Han ville høre hva alle hadde å si - så det var veldig bra, forteller Jensen.

Vestfoldingen har latt seg imponere over arrangementet i Nanjing.

– Helt utrolig. Det er mye større enn noe annet jeg har vært med på før. Åpningsseremonien var helt utrolig bra og forseggjort. Det er et veldig stort arrangement. Vi har fått høre at det er mindre enn et ekte OL, men dette virker utrolig gjennomført.

Tror Ungdoms-OL er kommet for å bli
– Det er også veldig kult å dra sammen med den norske troppen. Jeg er ikke vandt med å reise med et stort lag. Så det er veldig gøy å bli kjent med utøvere fra andre idretter og få innspill og erfaringer om ting jeg ikke visste om fra før, sier Jensen, som tror Ungdoms-OL er kommet for å bli.

– Ja, jeg mener det. Det er en utrolig opplevelse som jeg kommer til å ta med meg videre, som vil gagne meg og de andre videre. Det blir jo en førstegangsopplevelse av OL. I år skal jeg gjøre så godt jeg kan. Det viktigste er at jeg er fornøyd med egen prestasjon. Så håper jeg å følge opp med deltagelse i Rio OL i 2016. Prestasjon og plasseringsmål har jeg i Tokyo 2020, da skal jeg virkelig prestere og slå til på resultatlista, avslutter han.