TIL NORGE: Kim Andreas Kristiansen har samtykket utlevering til Norge. (Foto: Politiet / NTB scanpix)
TIL NORGE: Kim Andreas Kristiansen har samtykket utlevering til Norge. (Foto: Politiet / NTB scanpix)

Drapssiktede Kim Andreas varetektfengslet i 20 dager

23-åringen er varetektsfengslet av en nederlandsk domstol.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det melder VG.

I retten gikk dommeren gjennom den internasjonale etterlysningene av 23-åringen, og besluttet varetektsfengslingen, og Kristiansen samtykket til utlevering til Norge.

– Utleveringsprosessen starter nå og Kristiansen vil trolig bli overført til Norge i løpet av 2-4 uker, sier en talsperson for det nederlandske justisdepartementet til TV 2.

Forsvarer Geir Lippestad reiser til Nederland på mandag dersom drapssiktede Kristiansen ikke har returnert til Norge innen den tid. Det bekrefter Lippestad overfor TV 2.

– Vi ønsker å snakke med ham og gi han råd om den videre prosessen, sier Lippestad.

Meldte seg selv

23-åringen, som er siktet for å ha drept stefaren i Øyer, meldte seg selv for politiet i Rotterdam på mandag. Han har sittet i varetekt i den nederlandske byen siden pågripelsen.

Norsk politi har ikke ønsket å uttale seg om hva Kristiansen har forklart i avhør med nederlandsk politi.

Makabert

Det var torsdag for to uker siden at en turgåer gjorde et makabert funn i et bål like ved en populær tursti ved Hundersetervegen i Øyer i Oppland. I bålet lå det sterkt forbrente kroppsdeler, som var så sterkt forbrente at det tok politiet flere timer å fastslå at det faktisk var restene av et menneske.

Bistandsadvokaten til den dreptes familie, Nina Braathen Hjortdal, representerer den avdødes barn, hvorav to er halvsøsken med den siktede.

– De er glade for at han har meldt seg selv, og at det virker som han har det bra. De har vært bekymret for ham, sa Hjortdal til TV 2 mandag.