Jente (9) drepte skyteinstruktør med maskinpistol

Skytetreningen endte med en tragisk ulykke i Arizona i USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 39 år gamle instruktøren Charles Vacca døde etter en tragisk ulykke på en skytebane i Mojave-ørkenen i Arizona, ifølge den lokale sheriffen.

I en video som ble offentliggjort av sheriffen, ser man at instruktøren viser den lille jenta hvordan hun skal håndtere Uzi-maskinpistolen.

Den ni år gamle jenta med rosa shorts og hestehale var på ferie med foreldrene da de oppsøkte skytebanen. Videoen er tatt opp av jentas foreldre, ifølge daglig leder ved skytebanen.

Etter et prøveskudd hører man Vaccas siste ord: «All right, full auto».

Rekylen i maskinpistolen var så sterk at jenta mistet kontrollen over våpenet, og skyteinstruktøren ble skutt i hodet.

I Arizona er det ikke forbudt for mindreårige å bruke våpen, så lenge det finner sted på en privat eiendom og barnet er sammen med en forelder eller instruktør. Skytetragedien griper dermed inn i debatten om USAs liberale våpenlover. 

– Du kan ikke gi en Uzi til en niåring og forvente at hun skal klare å håndtere våpenet, sier våpeneksperten Ronald Scott til nyhetsbyrået AP.

Daglig leder Sam Scarmardo ved skytebanen sier til NBC News at vanlig praksis ved de fleste skytebanene i USA er å gi barn ned til åtteårsalderen tilgang i følge med voksne.