Ailis «Idol»-beklagelse falt ikke i god jord hos dommerne

16-åringen syntes opplevelsen var så skummel at hun «holdt på å dø». Se video!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det var så sykt skummelt! Jeg holdt på å dø! 

Slik beskriver 16 år gamle Aili Kathrine Wergeland Teigmo opplevelsen av å synge foran de fire «Idol»-dommerne i Tromsø.

Tenåringen fra Karasjok forteller til TV 2 at hun alltid har hatt lyst til å melde seg på talentprogrammet, i likhet med de fleste sangfuglene som vises på skjermen er den store drømmen å bli sanger.

Dommerne skulle ikke gjøre det lett. 

Se en smakebit av Ailis audition og dommernes reaksjoner ovenfor!

– Ikke unnskyld deg selv!

Når Aili går inn i auditionrommet og forteller dommerne at hun føler seg litt syk, smeller det. 

– Du vil ikke TRO hvor mange som har sagt det, tordner Gunnar Greve Pettersen. 

– Hett tips: Ikke unnskyld deg selv på denne måten, følger Esben «Dansken» Selvig. 

Aili forteller til TV 2 at det ikke akkurat hjalp på de allerede opparbeidede nervene at dommerne var skeptiske til den såre halsen.

– Det gjorde meg enda mer nervøs! Jeg var ganske langt bak i køen der og måtte vente lenge i kulda, og da er det klart at man kan bli litt syk. De hadde bedt oss kle oss i pene klær, så jeg hadde ikke de varmeste klærne. Jeg ble skikkelig redd da de var sånn «ikke unnskyld deg», sier hun.

– Hvordan klarte du å samle deg for å synge når du var så nervøs?

– Jeg vet ikke helt, man blir litt i «konsemodus». Og så får man jo bare gjøre sitt beste!

Måtte opptre tre ganger

Det var ikke bare forkjølelse dommerne var skeptiske til. For da Aili var ferdig med å synge sin første sang, var kvartetten så i tvil at hun måtte synge én til. Og da den var ferdig, var de fortsatt i tvil. Da rappet 16-åringen like så godt noen egenskrevne vers.

– Jeg syntes det var bra at jeg fikk opptre tre ganger, for da fikk jeg synge mer! Men det var selvfølgelig ekstra spennende, innrømmer deltakeren.

Håper hun får vist musikkgleden

I kveldens program får TV-seerne se hvordan det til slutt går med Aili i «Idol». 16-åringen blir lattermild av tanken på at hundretusener får se henne på skjermen. 

– Ha-ha-ha-ha! Det blir så rart! Alle vennene mine skal se det, alle i klassen og lærerne. Det er kjemperart! Det er ganske mange som ser på «Idol». Det føles deilig å endelig være en del av det, fordi jeg før har vært utenfor boksen. Nå er jeg innenfor. 

– Hva håper du å få ut av deltakelsen? 

– Jeg håper jeg får vist min glede for musikk og hvor masse jeg elsker det. Og så håper jeg verden får se hvor lyst jeg har til å bli artist, avslutter Aili. 

Se «Idol» onsdager og fredager klokken 20.00 på TV 2.