Ingvar var så flink at «Idol»-dommerne var desperate etter mer

La beina på bordet og kom med ønskelåter. Se video.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ingvar Olsen (24) fra Kvaløya utenfor Tromsø ga hakeslepp til «Idol»-dommerne Kurt Nilsen, Esben «Dansken» Selvig, Gunnar Greve og Tone Damli-vikar Margaret Berger.

Ingvars kroppsspråk under «Idol»-auditionen viste klart og tydelig at han var nervøs. Såpass mye at Kurt faktisk måtte spørre hvordan det sto til med nervene.

– Jeg er litt «shaky», svarte Ingvar mens han fiklet med hendene og vugget litt frem og tilbake.

Se Ingvars audition øverst i saken.

– Jeg var vel litt  nervøs

I ettertid er Ingvar fullstendig klar over at nervene styrte mye i starten.

– Idet jeg gikk inn i rommet og så dommerne, følte jeg stundens alvor. Jeg var vel litt nervøs kan man si, men etter introduksjonen tror jeg at jeg rett og slett glemte av å være nervøs, sier han til TV 2.

Da Ingvar begynte å synge «Blue Darlin'» av Jimmy Newman, endret samtlige av dommerne ansiktsuttrykk.

– Da jeg startet synge, føltes det som om jeg ble en del av sangen. Jeg glemte litt at det faktisk var Esben, Gunnar, Kurt og Margaret som hørte på. Etter jeg hadde sunget første sang, gikk det opp for meg at de faktisk skulle dømme hvordan min stemme var. De sekundene var veldig skremmende.

Dommerne ønsket mer

Margaret Berger fortalte i sin tilbakemelding at hun kunne hørt på ham hele dagen lang, og spurte rett og slett om han kunne spille noe mer. Kurt ønsket seg Elvis Presley, og Ingvar dro i gang «It Is So Strange» fra 1957.

Dommerne la beina på bordet, lente hodene bakover og nøt musikken.

Etter de to fremføringene, fikk Ingvar et soleklart «ja» fra de fire dommerne. «Dansken» mente til og med at stemmen hans minnet om lyden fra en vinylplate.

Ingvar setter stor pris på tilbakemeldingene.

– Jeg har jo fra liten av drømt om å stå foran mange mennesker og spille. Men det er jo en ganske stor drøm, så da jeg fikk de tilbakemeldingene fra dommerne etter de to sangene, var det veldig stort. Det var nesten litt som om man ikke trodde det var sant det som skjedde. Jeg hadde aldri drømt om så gode tilbakemeldinger.

Ingvar er særdeles glad over å ha gått videre i sangkonkurransen, og ser svært frem til å synge igjen i Oslo.

– Jeg hadde trua på å gå videre, men jeg forventet det ikke. Nå gleder jeg meg til Oslo, og håper jeg klarer meg gjennom oppgavene, så jeg kan få lov å dele min musikk til enda flere, sier Ingvar Olsen til TV 2.