SKILLES: Neil Young skilles fra kona Pegi Young etter 36 års ekteskap. Foto: Stella Pictures.
SKILLES: Neil Young skilles fra kona Pegi Young etter 36 års ekteskap. Foto: Stella Pictures.

Neil Young skilles etter 36 års ekteskap

Rockemusiker Neil Young (68) skiller seg fra kone og kollega Pegi Young (61).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Neil Young har søkt om skillsmisse fra kona Pegi Young, etter 36 års ekteskap, melder Rolling Stone.

Dedikerte kjærlighetssanger

De to bodde sammen i California, og har en lang historie sammen som ektefeller og samarbeidspartnere innenfor musikken. Pegi er inspirasjonen bak noen av Neil Youngs kjærlighetssanger, slik som «Such a Woman», «Unknown Legend» og «Once an Angel».

Pegi startet som bakgrunnssanger for ektemannen på 90-tallet, og de to har opptrådt sammen utallige ganger de siste 20 årene.

Forelsket i servitøren

Canadieren falt først for kona da han så henne som servitør på en restaurant i California, og låta «Unknown Legend» fra 1992 beskriver hvor forelsket han ble av bare å se på henne.

/I used to order just to watch her float across the floor/

Forfulgt av sykdom

Pegi og Neil har to barn sammen, og sønnen Ben som ble født i 1978 er sterkt rammet av cerebral parese. Begge foreldrene har måttet gi han stor oppfølging, og det tidligere ekteparet har grunnlagt skolen Bridge School som utdanner barn med store fysiske svekkelser. Pegi har også vært rammet av hjernesvulst, noe som holdt Young borte fra musikken over en lengre periode.

Avlyst konsert

Neil har nettopp avsluttet en turné i Europa, og Pegi har vært på klubbturné i USA. De skulle begge spille på den veldedige musikkfestivalen Farm Aid i North Carolina den 13. september i år, men Pegi ble nylig fjernet fra line-upen.