Legia godter seg etter Celtics Mesterliga-smell

– Fotballen vant, twitret den polske klubben etter Celtics Mesterliga-exit.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Celtic - Maribor 0-1 (1-2 sammenlagt): 

Ronny Deila og Celtic hadde en gyllen mulighet til å ta seg til Mesterligaens gruppespill i siste playoffkamp mot overkommelige Maribor tirsdag kveld.

Med 1-1 fra den første kampen trengte skottene kun uavgjort for å sikre seg plass i den gjeve fotballturneringen. Deilas menn snublet likevel hjemme på mektige Celtic Park og tapte 0-1.

Dermed tar Maribor plass i Mesterligaen med 2-1-seier sammenlagt, mens Celtic må nøye seg med Europaligaen utover høsten.

Se scoringen og høydepunktene i videovinduet øverst (med tillatelse fra Viasat 4)!

Legia med stikk til Celtic

Det hadde ikke Legia Warszawa noe imot.

Rett etter kampslutt la nemlig den polske klubben ut følgende melding på sin Twitter-side

– Fotballen vant.

STIKK TIL CELTIC: Legia Warszawa meldte følgende etter at Celtic røk ut av Mesterliga-playoffen: «Fotballen vant». FOTO: SCANPIX/TWITTER
STIKK TIL CELTIC: Legia Warszawa meldte følgende etter at Celtic røk ut av Mesterliga-playoffen: «Fotballen vant». FOTO: SCANPIX/TWITTER

Bakgrunnen for meldingen er selvsagt hendelsene som hindret polakkene å ta del i Mesterligaen denne sesongen.

Celtic tapte nemlig hele 1-6 for Henning Bergs lag i forrige playoffrunde. Det polske laget ble imidlertid kastet ut av turneringen etter at de brukte en spiller som ikke var spilleberettighet i sluttminuttene.

Berg & co. anket straffen, men fikk ikke medhold av hverken UEFA eller Idrettens voldgiftsrett (CAS).

Vi fulgte kampen minutt for minutt i vårt livesenter!

Deila: – En nedtur

Det mest urovekkende for både Deila og Celtic er at tapet var fullt fortjent. Maribor var likevel ikke suverene, og kampen var tidvis svært hendelsesfattig og bar preg av slurvete spill.

Deila forståelig nok svært skuffet etter kampslutt.

– Det er ingen tvil om at dette var en nedtur. Det er skuffende at vi hadde så lite energi, og ikke hadde mere trøkk. Vi var bedre i 2. omgang, men i 1. omgang var det passivt. Vi klarte ikke å skape noe, og det er ikke bra nok, sier Deila til Viasat 4.

– Vi som lag har ikke vært gode nok. Slik er det nå. Nå må vi snu trenden. Vi har et år til neste mulighet, og da skal vi være klare, sier Deila til kanalen.

– Vi så redde ut

På pressekonferansen etter kampen utdypet den tidligere Strømsgodset-treneren ytterligere om hvorfor det gikk som det gikk i Glasgow. 

– Når alt kommer til alt, så handler det kun om at vi ikke var gode nok. Vi så redde ut. Det ble bedre i 2. omgang, men de scoret på sin første sjanse. Det var tøft, men det finnes ingen unnskyldninger, sier han.

Og påpeker:

– Jeg forstår at fansen er sinte. Vi har ikke vært gode nok. Vi ønsker å være med i Mesterligaen, men Europaligaen er også en god turnering.

Celtic traff tverliggeren

Gjestene fra Slovenia sikret seieren takket være en scoring et kvarter før slutt. Maribor utnyttet klabb og babb i Celtic-forsvaret, og Marco Tavares satte ballen i mål.

Totalt sett var Maribor nærmere både 2-0 og 3-0, med tanke på antall sjanser. Celtic hadde likevel sine muligheter, og var spesielt nær ekstraomganger på overtid.

Tre minutter inn i tilleggstiden burde nemlig Virgil van Dijk ha sørget for 1-1. Nederlenderen fikk ballen på fem meters hold, men satte ballen rett på keeper.

Callum McGregor hadde også en gedigen sjanse, da han satte ballen i tverrliggeren midtveis i 2. omgang.