Joda, den «umulige» ulykken er mulig

Mange har stilt spørsmål ved om den spektakulære ulykken kan være ekte. – Jeg tviler ikke et sekund, sier mannen som har filmet sin egen utrolige ulykke. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Videoen gikk sin seiersgang på nettet i forrige uke.

Dashbordkameraet i en bil viser hvordan en motorsykkel kommer i stor fart og krasjer i bakenden på en bil som er i ferd med å bytte fil.

MC-føreren kastes av sykkelen, slår en salto og lander på bilens tak. Der holder han seg fast, tilsynelatende uskadd, mens bilen bremser opp.

Ekte, eller...?

Videoen ble først antatt å være tatt opp i Russland, men ifølge nye opplysninger skal den være fra Hviterussland. Videoen er datostemplet 30. juli 2014.

Internett er et ormebol av informasjon, og ofte er det vanskelig å vite hva som er fakta og hva som er fake. Mange mener videoen tilhører siste kategori, at den er fiffig redigert så det bare ser ut som om ulykken skjer. 

Eksperter peker også på digital støy rundt føreren, noe som kan tyde på at to forskjellige videoer er klippet sammen.

Slapp med skrekken

Men en kar som har opplevd det samme, er ikke i tvil om at videoen er ekte. Motorsyklisten som på YouTube kaller seg JeanClaude14602 krasjet med en bil i Florida i fjor sommer. Hjelmkameraet fanger dramatikken når han lander oppå bilens tak og deretter kan klatre ned uten andre skader enn noen blåmerker.

– Den videoen var topp! Jeg tviler ikke et øyeblikk på at den er ekte, uttaler JeanClaude til CNN.

Se videoen øverst i artikkelen (gjengitt med tillatelse)