BLÅ ENIGHET: Everton-manager Roberto Martinez (til venstre) ønsker Samuel Eto'o velkommen til klubben. FOTO: Everton
BLÅ ENIGHET: Everton-manager Roberto Martinez (til venstre) ønsker Samuel Eto'o velkommen til klubben. FOTO: Everton

Eto'o klar for Everton

Kameruneren blir værende i Premier League i to sesonger til.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Samuel Eto'o er klar for Everton. Det bekrefter klubben tirsdag kveld.

Den kamerunske spisstjernen har vært klubbløs siden han forlot Chelsea i sommer. 33-åringen kommer derfor gratis til Goodison Park.

Eto'o er henrykt over å være på plass på Merseyside.

– Jeg er veldig glad for å være her, og jeg ser frem til å ta på meg den blå Everton-trøyen, sier han.

– Jeg har blitt imponert av spillestilen til Everton. Jeg kunne med en gang se at dette er en klubb hvor jeg har muligheten til å spille fotball, sier Eto'o.

Martinez er imponert

Everton-manager Roberto Martinez er imponert over sin nye elev.

– Jeg møtte ham og vi hadde en veldig bra fotballprat. Jeg lot meg imponere av sulten han fremdeles har, sier spanjolen.

– For noen som har oppnådd nesten alt, så har han fremdeles den samme drivkraften han hadde da han var 15, og dro til Spania og viste hva han kunne, sier Martinez.

Eto'o sender komplimenter tilbake til sin nye manager.

– Jeg ble imponert av entusiasmen, men også av kunnskapen om fotball som Roberto Martinez har. Hans syn på fotball og hvordan han leser den. Jeg tror jeg kan lære en hel del av ham her, sier Eto'o.

Fikk gjennombruddet på Mallorca

Eto'o forlot hjemlandet som tenåring og fikk kontrakt hos Real Madrid i 1997. Der fikk han ikke mange sjansene, men ble i stedet lånt ut til klubber som Espanyol og Mallorca de neste tre årene.

I 2000 ble overgangen til Mallorca endelig, før han ble solgt til Barcelona i 2004. Der ble han værende til 2009, da han pakket kofferten og flyttet til Milano og spill for Inter.

I 2011 sjokkerte så Eto'o fotballverdenen med sin overgang til den pengesterke russiske klubben Anzji Makhatsjkala. Tilværelsen som fotballproff i det russiske ødelandet varte i to år, før Eto'o ble hentet til Chelsea i fjor sommer.