VEKKER INTERNASJONAL OPPSIKT: Martin Ødegaard (15) er omtalt i Spania, Tyskland, England og Italia.
VEKKER INTERNASJONAL OPPSIKT: Martin Ødegaard (15) er omtalt i Spania, Tyskland, England og Italia.

Ødegaard (15) har nådd over 250 millioner lesere

Sjekk hva Martin Ødegaard selv synes om den massive medieomtalen i utlandet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Stavanger (TV 2 Sporten): The Guardian, The Sun, The Daily Mail, BBC og The Mirror i England.

Bild og Kicker i Tyskland. Den spanske sportsavisen Marca og Italias mest leste avis Gazetta dello Sport.

Alle føyer de seg inn i rekken over store, internasjonale medier som har omtalt landslagsuttaket av 15 år gamle Martin Ødegaard.

Over 250 millioner lesere
Avisene som har laget artikler om Martin Ødegaard har til sammen over 200 millioner lesere på nett og papir i Europa. Og på YouTube har TV-stasjonen C More lagt ut en video av ungguttens driblinger og herjinger i Tippeligaen som i skrivende stund er sett av over 1,5 millioner.

Bare den den engelske nettgiganten Daily Mail/mailonline har over 100 millioner lesere daglig og er verdens største nettavis.

Under oppgjøret mot Stabæk i helgen sendte The Daily Mail en egen reporter for å lage en reportasje om Strømsgodsets 15 år gamle midtbanejuvel, som trolig får sin landslagsdebut som tidenes yngste norske landslagsspiller i onsdagens privatlandskamp mot Emiratene i Stavanger.

- Bruker energien på fotballen
Men Ødegaard selv hevder overfor TV 2 Sporten at han ikke bryr seg om den plutselige berømmelsen.

- Det jeg har fokus på er å bli en bedre fotballspiller. At de skriver om meg i utlandet er ikke noe jeg bruker energi på, svarer Ødegaard til TV 2 Sporten på spørsmål om hva han synes om omtalen han har fått  i store, internasjonale medier etter landslagsuttaket.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo innrømmer at 15-åringen mest sannsynlig kommer innpå mot Emiratene.

- De sjansene har ikke endret seg. Sjansen for at Ødegaard kommer innpå i løpet av kampen er relativt stort, fastslår Høgmo på pressekonferansen før onsdagens oppgjør mot Stavanger.

- Messi er forbildet
Ødegaard selv kan fremdeles nesten ikke tro at det er sant at han får sjansen i landslagstroppen i en alder av bare 15 år.

- Det er utrolig stort og noe jeg ikke hadde regnet med i det hele tatt, sier Godsets stjerneskudd, som også fikk spørsmålet om det er noen spesielle fotballspillere han ser opp til.

- Jeg prøver å fremstå på min egen måte. Det er mange gode fotballspillere å se opp til. Messi er det største forbildet, men jeg sammenligner meg ikke med noen av de store, fastslår han.

Ødegaard svarer raskt ja på spørsmål om han er klar dersom landslagssjef Per-Mathias Høgmo henter ham inn i landslagstroppen til kampene mot England og Italia i september.

Det han imidlertid gruer seg litt til, er møtet med pressen.

- Jeg har vel hatt bedre stunder enn akkurat dette, sier Ødegaard med et smil etter å ha gjennomført en 20 minutter lang pressekonferanse sammen med Høgmo i Stavanger.

Høgmo: - Inspirerende
Per-Mathias Høgmo gleder seg stort over å ha muligheten til å bruke den store kometen i norsk fotball på landslaget.

- Jeg synes det er inspirerende for norsk fotball at vi har fått frem en spiller med et slikt høyt ferdighetsnivå. Han er et stort talent når det gjelder ferdighetsdimensjonen, mener landslagssjefen.

Høgmo har vært klar over Ødegaards talent i lang tid.

- Allerede på kickoff-treffet før sesongen sa jeg at Ødegaard kunne bli årets navn og nykommer. At han gjort det så bra overrasker meg ikke. Til å være så ung har han en ekstrem evne til å lese spillet. Men han skal få skynde seg langsomt. Han har et stort talent å videreutvikle på løkken, forteller en fornøyd Høgmo på pressetreffet.