IS krever 40 mill. i løsepenger for amerikansk gissel (26)

En ung, kvinnelige bistandsarbeider holdes fanget av den islamistiske terrororganisasjonen etter å ha blitt kidnappet i Syria i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette offentliggjorde kvinnens familie og amerikanske myndigheter tirsdag.

Kvinnen (26) jobbet for flere humanitære organisasjoner i tidsrommet da hun ble tatt til fange. Både amerikanske myndigheter og kvinnens nærmeste pårørende ber om at identiteten hennes ikke offentliggjøres, av hensyn til hennes sikkerhet.

TERRORDØMT: Aafia Siddiqui.
TERRORDØMT: Aafia Siddiqui.

IS har krevd 40 millioner kroner i løsepenger for kvinnen, ifølge ABC News.

Løsepengekravet kommer i tillegg til at terroristene på ny krever løslatelse av terrordømte Aafia Siddiqui. Nevrologen, som har utdannelse fra prestisjetunge Massachusetts Instistute of Technology, ble i 2010 dømt for å ha forsøkt å drepe to offentlig ansatte i USA.

Kvinnen er en av minst fire personer som man nå vet har vært holdt som gisler av den Islamske staten (IS) i Syria.

Selv om kvinnen ble tatt til fange i fjor, er det først nå at situasjonen hennes har blitt allment kjent. Dette skal ha sammenheng med den svært utsatte og farlige situasjonen hun befinner seg i.

Forrige uke ble det kjent at den amerikanske journalisten James Foley ble regelrett henrettet. Skribenten Steven Sotloff ble vist frem i samme video som angivelig viste drapet på Foley.

Saken oppdateres