STORSTREIK: Lærerne Toril Hoff og Mikail Bulut  sitter streikevakt utenfor Marienlyst skole i Drammen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
STORSTREIK: Lærerne Toril Hoff og Mikail Bulut sitter streikevakt utenfor Marienlyst skole i Drammen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Flere lærere tas ut i streik

Musikernes fellesorganisasjon varsler uttak av ytterligere 128 lærere fordelt på sju videregående skoler. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Uttaket gjelder ifølge Musikernes fellesforbund fra mandag 1. september. Da vil til sammen 174 lærere fra MFO være i streik.

– Har ikke noe valg

– Vi har ikke kommet noe videre i diskusjonene vi har hatt med KS. KS har ikke endret holdning, og det virker ikke som at KS har tatt innover seg alvoret i denne situasjonen, sier leder i MFO, Hans Ole Rian, til TV 2.

– Vi hadde en forventning at de som er valgt inn i hovedstyret i KS, og som skal forvalte skolene, burde tatt innover seg realitetene i konflikten. Derfor har vi ikke noe annet valg enn å trappe opp streiken.

210 nye lærere i streik

Mandag denne uken varslet to av de fire lærerorganisasjonene om opptrapping av lærerstreiken. Skolenes landsforbund (SLF) tar ut 73 nye lærere, og Norsk lektorlag trapper opp med 12 lektorer fra Torstad ungdomsskole i Asker. 

Utdanningsforbundet kommer også til å varsle om opptrapping denne uken, men antallet er ikke avgjort. 

– Vi vil også trappe opp og sitter i møter for å avgjøre dette. Omfanget kan jeg ikke kommentere, for det er ikke bestemt ennå, sa Steffen Handal, andre nestleder i Utdanningsforbundet til TV 2 mandag.

Foreløpig skal tilsammen 212 nye lærere ut i streik fra mandag 1. september.