MÅ OPERERE: Andreas Thorkildsen, her i aksjon i spydkast for menn under Bislett Games, må under kniven for å bli kvitt plagene. 
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
MÅ OPERERE: Andreas Thorkildsen, her i aksjon i spydkast for menn under Bislett Games, må under kniven for å bli kvitt plagene. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Andreas Thorkildsen må opereres

Spydesset avsluttet årets sesong i midten av juli, nå ser det ut til at også neste sesong blir preget av skaden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Andreas Thorkildsen må operere for å bli frisk av skaden han er plaget med. Det er konklusjonen etter utredningene den siste måneden.

Skaden sitter i hofteleddets menisk, og Thorkildsen må påregne seks til ni måneders rehabilitering.

OL i Rio i 2016 er målet

– Andreas Thorkildsen har gjennom lengre tid hatt en hofteskade som ikke har respondert tilstrekkelig på vanlig opptrening og treningstilpasning. Han skal derfor opereres for skaden i hofteleddets menisk, og må påregne en rehabiliterings-periode på seks til ni måneder før spydkasting blir aktuelt. Målsettingen for opptreningen er å kunne gjennomføre spydkast kommende sesong, for så å kunne forberede seg optimalt til Rio 2016, sier Ove Talsnes, lege for Friidrettsforbundet, i en pressemelding.

Vil tilbake på topp

Andreas Thorkildsen avsluttet årets sesong i midten av juli, og har etter det vært igjennom medisinske utredninger. Konklusjonen er nå klar, og Thorkildsen er innstilt på å gjøre jobben som kreves for å komme tilbake på internasjonalt toppnivå.

– Jeg har vært plaget av skaden såpass lenge, at det oppleves greit at det nå foreligger en diagnose og en plan for å operere. Opptrenings-tiden vil bli lang, og jeg har slått meg til ro med at jeg må være tålmodig, og gjøre den treningsjobben som kreves. Det ligger i sakens natur at jeg har forsonet meg med at det neppe blir mye spydkasting neste sesong, men jeg er innstilt på, og motivert for, å gjøre den jobben som er nødvendig for å komme tilbake skadefri i OL-sesongen 2016, sier Andreas Thorkildsen.