– Viktig for svensk fotball at vi kommer til Mesterligaen

Åge Hareides Malmö spiller for historisk Mesterliga-plass.  

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Bli med på galskapen. Se alt av engelsk fotball.
Klikk her for å bestille det riktige abonnementet for deg før seriestart!

Malmö (TV 2): Det er en spent Åge Hareide som møter TV 2 hjemme i Sverige før onsdagens avgjørende Mesterliga-playoff mot Red Bull Salzburg.

Nordmannen ledet Malmö til et "godt" 1-2-tap i den østerrikske energidrikk-hovedstaden forrige uke. Det betyr at svenskene går videre om de vinner 1-0 på onsdag.

Hareide mener Malmö har en meget god mulighet til å ta seg til Champions League.

– Jeg vil si at det er rundt 50/50. Det var i alle fall det før helgen. Jeg er litt usikker nå siden vi fikk Ricardinho skadet. Vi får inn en unggutt på venstreback. Det gjør oss kanskje litt mer sårbare, men han kan overraske og spille kjempebra, sier Hareide.

Den svenske klubben har aldri kommet seg til gruppespillet i Mesterligaen. I 2011/12-sesongen var de lyseblå svært nær. 1-4-tapet borte mot Dinamo Zagreb ble snudd til 2-0-seier hjemme. Én scoring til hadde vært nok. 

Også mot Salzburg ble det bortetap. Forskjellen er at det holder med ett mål så lenge man holder tett bakover. Det blir ikke lett.

– Salzburg er et meget godt lag. Kanskje det beste laget av de seedede lagene. Vi var heldige og fikk et mål i Salzburg. Uten det hadde det vært kjørt, sier Hareide.

60-åringen har opplevd mye i løpet av trenerkarrieren. Han har ledet Molde, Helsingborg, Brøndby, Rosenborg, Örgryte og Viking FK med suksess, men å nå Mesterligaen med Malmö er noe han vil rangere svært høyt.

– Det er blant det bedre, men å vinne ligaen i de forskjellige landene er en tøff oppgave det også. I Mesterligaen er det kortere vei, men det er større press på å vinne. Det er cupspill før gruppespill. Det vil rangerer nokså høyt, og jeg tror det er viktig for svensk fotball at vi kommer dit. Det er viktig for nordisk fotball. FC København og Rosenborg har vært der, men for svensk fotball ville det vært viktig å få inn en representant, sier Hareide.