KNEPROBLEMER: Arturo Vidal har et trøblete kne, men Manchester United kan være villig til å se bort fra det og bla opp 340 millioner kroner for ham.      REUTERS/Jason Reed
KNEPROBLEMER: Arturo Vidal har et trøblete kne, men Manchester United kan være villig til å se bort fra det og bla opp 340 millioner kroner for ham. REUTERS/Jason Reed

Fotballryktene:
– Vidal skal gjøre Manchester United til tidenes kjøpelag

Og Arsenal kan bli tvunget til panikkjøp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Bli med på galskapen. Se alt av engelsk fotball.
Klikk her for å bestille det riktige abonnementet for deg før seriestart!

Pengene sitter løst i hendene på dem som forhandler for desperate klubber denne uken. Nå skal de siste brikkene på plass i de ulike spillerstallene, koste hva det koste vil.

Skuffende sesongstarter og uforutsette skader skaper alltid panikk de siste dagene før overgangsvinduet stenger.

I Manchester United startet forsåvidt panikken for nesten et år siden. Klubben har befunnet seg i en nærmest konstant panisk tilstand siden sommervinduet stengte i fjor. I tur og orden er Marouane Fellaini (270 millioner kroner) Juan Mata (370 millioner), Luke Shaw (300 millioner), Ander Herrera (290 millioner) og nå trolig Angel di Maria (600 millioner) hentet inn. Dermed nærmer de røde djevlene seg to milliarder i utlegg på under ett år. Nå skal Louis van Gaal være klar for å bryte denne grensen ved å hente Arturo Vidal fra Juventus. Manchester United-manageren har konsekvent nektet å snakke om chileneren, men ifølge The Independent er desperasjonen nå så stor at nederlenderen synes 340 millioner kroner er greit å betale for en spiller som i verste fall ser store deler av sesongen fra tribunen. For Vidal ble kneskadet i mars, og den chilenske legen Alejandro Orizola innrømmer at midtbanespilleren ble hasteoperert for å spille VM. I VM spilte han med store smerter, og var ikke i stand til å spille 90 minutter i en eneste kamp. Nå fryktes det at han må gjennom en ny operasjon, og en lengre opptreningsperiode.

Og når Manchester United allerede er blitt tidenes kjøpelag i Premier League, så hvorfor gi seg der? Daily Express skriver at van Gaal også tenker litt langsiktig, og vil bruke skarve 80 millioner kroner på den brasilianske 21-åringen Lucas Silva. Manchester Uniteds pengebruk det siste året får naboene City til å virke som en nøktern og veldrevet klubb, hvor man tenker seg nøye om før man bruker kredittkortet.

Panikk er det i ferd med å bli på Emirates Stadium også. Olivier Giroud var i ferd med å vinne over fansen med sin maktdemonstrasjon mot Everton, og da går det som det som oftest går med Arsenal-stjernene. Han ble skadet i sluttsekundene, og nå fryktes det at han pådro seg et brudd i ankelen og blir ute i tre måneder. Da må selvsagt Arsene Wenger kaste om på alle planer om ikke å kjøpe en ny spiss. Og da dukker Loic Remys navn opp igjen. Franskmannen er en billig og lett tilgjengelig kriseløsning for Wenger, skriver Daily Mail. Mens Daily Express hevder Danny Welbeck er på shortlisten til Wenger. Skaden på Giroud kan også bety kroken på døren for flytteplanene til Lukas Podolski. Wenger angrer nok nå på at han ikke tilbød Nicklas Bendtner en ny kontrakt. «Verdens beste spiss» sliter nå benken i Wolfsburg fremfor å kunne skyte The Gunners til Champions League.

Det største problemet for Wenger nå er tid. Franskmannen vil helst vurdere en overgang i tre-fire uker før han tar en endelig avgjørelse. Det har flere ganger ført til at spillere har glippet fordi andre klubber har kommet ham i forkjøpet. Derfor er det slett ikke umulig at Arsenal ender opp med en midtstopper og en defensiv midtbanespiller og ingen ny spiss. For Sporting Lisboa skal ha senket prisen på William Carvalho dersom Arsenal er villig til å la en unggutt gå motsatt vei - enten på lån eller permanent. Ifølge Daily Express skal portugiserne se for seg ungguttene Yaya SanogoSerge GnabryFrancis Coquelin og Ryo Miyaichi. De to første lar nok neppe Wenger gå permanent, men de to siste kan fort bidra til at Carvalho blir Arsenal-spiller.

Kostas Manolas virket som en done deal for Arsenal for en liten uke siden. Men nå melder greske Coppa at midtstopperen er på det nærmeste klar for Roma. Serie A-klubben skal også være i ferd med å sikre seg Marko Basa fra Lille. Samtidig skal Roma ha trukket seg fra forhandlingene med Bayern München om Mehdi Benatia, skriver Daily Star. Det kan bety at det ligger en avtalte mellom Arsenal og Roma om at The Gunners får kjøpe Benatia dersom de ligger unna Manolas. Men det kan også bety at Manchester United på ny åpner pengebingen og overbyr alle andre for å få marokkaneren i midtforsvaret sitt. Men Manolas agent avviser ifølge Daily Express at det er en avtale mellom Roma og hans klient.

Selv om Liverpool fikk vist mot Manchester City at Mario Balotelli er den ene puslespillbiten som mangler før laget er uslåelig, så er ikke Brendan Rodgers ferdig med det. For hvorfor stoppe på ti nykommere hvis du kan fylle en hel ellever på en sommer? Den israelske midtbanespilleren Michael Ohana har vært på prøvespill i Liverpool, og ifølge Daily Express kan 18-åringen veldig fort ende opp på Anfield før overgangsvinduet stenger. Da blir fort dette sommerens kjøpeellever for Rodgers: Lawrence VigourouxJavier ManquilloDejan LovrenAlberto MorenoEmre CanMichael OhanaAdam LallanaLazar MarkovicDivock OrigiMario BalotelliRickie Lambert. Ikke ille det på ett overgangsvindu.

Men det begynner å bli tett befolket i garderoben på Anfield, så da må stallen slankes litt. Daily Mirror skriver at Queens Park Rangers har fått akseptert et bud på ti millioner kroner for Jack Robinson. Venstrebacken så sine muligheter for førstelagsspill forsvinne i det fjerne da Moreno kom til klubben. Og Rodgers foretrekker ikke å bruke lokale unggutter hvis han kan finne et innkjøpt alternativ. Dermed kan det bli mannen som løser QPRs venstrebackproblem.

En annen som kan være på vei bort er Sebastian Coates. Daily Star skriver at Sunderland gjerne vil leie uruguayaneren ut sesongen.

Sunderland er også en av tre klubber som veldig gjerne kan tenke seg Leicesters midtbanespiller Andy King. Queens Park Rangers og West Bromwich Albion er også interessert i waliseren, skriver The Sun.

Tottenham sikret seg tidligere i sommer den amerikanske VM-spilleren DeAndre Yedlin. Planen var at høyrebacken skulle bli værende i Seattle Sounders ut denne sesongen, slik at han kunne opparbeide seg nok landskamper til å få arbeidstillatelse i Storbritannia. Men nå kan han ende opp på White Hart Lane allerede i januar, etter at han plutselig kan bli latvisk statsborger og dermed blir EU-borger og ikke trenger noen tillatelse for å spille, skriver The Sun.

Mens enkelte klubber forsyner seg grovt fra overgangsmarkedets delikatessedisk, må andre lete etter forsterkninger i hermetikkavdelingen. Men det er utrolig hva du kan få ut av billige råvarer dersom du vet hvordan du skal behandle dem. Nå skal Swansea være i ferd med å sikre seg den gambiske angriperen Modou Barrow, som har scoret ni mål på 18 kamper for Östersund i Superettan i Sverige. Ifølge Western Mail ligger overgangssummen på rundt 15 millioner kroner.

Da er det helt andre summer involvert når Chelsea forhandler med Roma om Mattia Destro. 23-åringens agent Claudio Vigorelli bekrefter ifølge Daily Star at Chelsea er på banen for en overgang for rundt 200 millioner kroner. Men sier også at AC Milan kan melde seg på i kampen når som helst.

Aston Villa har hatt ett skudd på mål på to kamper så langt denne sesongen, men det skuddet gikk i mål. Likevel er ikke det nok for manager Paul Lambert. Han ønsker nå å forsterke de offensive rekker med Robert Acquafresca, skriver The Sun. Den italienske angriperen vil koste birminghamklubben rundt ti millioner kroner.

Southampton har lekt Robin Hood i hele sommer. De har robbet storklubbene for store summer, for så å gi litt tilbake til mindre klubber for å erstatte spillerne de mistet. Men manager Ronald Koeman er ikke ferdig med å dele ut av utbyttet sitt. Og han vender gjerne tilbake til Nederland for å styrke økonomien i hjemlandet. Både Dusan Tadic (Twente) og Graziano Pelle (Feyenoord) ble hentet fra klubber i Eredivisie. Nå vil han raide gamleklubben Feyenoord igjen. For ifølge Daily Mail ønsker han å hente midtbanespilleren Jordie Clasie. 23-åringen har vært koblet til større klubber i sommer, og har vært på vei til Porto den siste tiden. Men overgangen har dratt ut, og nå vil Koeman prøve å snappe midtbanespilleren før han signerer for portugiserne. Han vil også prøve å hente Tobey Alderweireld fra Atletico Madrid. Belgieren er ikke i planene til Diego Simeone.

West Ham fortsetter sin evige jakt på en midtstopper. Nå har Sam Allardyces speiderkorps kommet til Tyskland. Der planlegger de et fremstøt overfor Bayer Leverkusen for å få Phillipp Wollscheid med seg hjem til London, skriver Daily Mail. Den storvokste 25-åringen er til salgs, men det gjenstår å se om The Hammers kan komme til enighet med tyskerne. Hvis ikke så er også de med i kampen om Alderweireld.

I helgen skjedde det noe helt spesielt i Premier League. Carlton Cole scoret nemlig mål. Seks måneder og en dag etter at han scoret sitt forrige Premier League-mål. Den tidligere landslagsspissen var i ferd med å havne i «Roberto Soldado-kategorien», som en spiss som ikke scorer mål. Men til tross for at 30-åringen har startet sesongens to første kamper, så er det lite som tyder på at Cole har en fremtid som Hammers-spiss. West Ham skal ifølge Daily Mirror ha takket ja til et bud på ti millioner kroner for spissen, men Cole mener at han er altfor god til å spille i Championship og kommer trolig til å velte overgangen.

Jordan Rhodes har aldri forhastet seg. Han har tatt karrieren sin steg for steg etter at han ble frigitt av Ipswich med beskjed om at han ikke hadde noen fremtid som toppspiller. Han herjet på nivå tre med Huddersfield, og hadde muligheten til å gå til toppklubber. Men i stedet valgte han å ta et steg til og gikk til Blackburn. Nå er han etablert som en av Championships beste spisser. Hull har forsøkt å hente ham til Premier League, men Blackburn takket nei, selv da Steve Bruce ville sende sin sønn Alex som en del av overgangen. Nå føler skotten seg klar for å prøve seg i Premier League selv, og ifølge Daily Mail truer han med å levere inn en skriftlig søknad om overgang.