Faten (19) nekter å la seg skremme av trusler

Faten Mahdi Al-Hussaini sa at Profetens Ummah burde bli kalt «Satans Ummah». Etter sin appell under massemønstringen mandag, har hun  mottatt flere trusler. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag gikk nærmere 5000 personer i demonstrasjonstog i Oslo for å vise avsky mot terrorgruppen Islamsk Stat (IS) og mot Profetens Ummah.

I toget gikk minoritetsledere, toppolitikere og mennesker fra ulike trossamfunn side og side for å stå opp mot terror, og for å vise at terror ikke skal knyttes til islam. 

Trusler 

Faten Mahdi Al-Hussaini hadde første appell foran Stortinget, og 19-åringens engasjement har rørt mange. 

Men tirsdag morgen forteller Faten at hun har mottatt flere trusler som følge av demonstrasjonstoget. I meldinger og innlegg på Facebook har Faten fått meldinger som blant annet går på at hun skal bli et offer for IS. 

– Det første jeg tenkte er at dette kommer fra folk som virkelig ikke har noe å gjøre. Hvorfor skal de bruke tiden sin på meg? De skremmer meg ikke, og jeg kommer ikke til å stoppe med dette arbeidet videre, sier Faten. 

Hun sier at jo flere hatmeldinger hun får, jo sterkere vil hun kjempe. 

– Jeg vil kjempe mer og mer for å få stemmen min frem. 

19-åringen innrømmer at hun var nervøs da hun gikk på talerstolen mandag.

– Jeg ble veldig nervøs av alle menneskene, men også veldig rørt. At vi i Norge står samlet mot terrorisme er jeg veldig stolt av, sier hun.

SE HELE INTERVJUET I VIDEO ØVERST I SAKEN.

Historisk dag

Aktivitetesleder i Antirasistisk senter, Seher Audar sier at demonstrasjonen og Fatens engasjement markerer en ny tid for deres arbeid.

–  Mange norske, unge muslimer vil få det bedre etter denne dagen. Vårt arbeid handler om å knuse myter og jobbe mot fordommer. Demonstrasjonen i går gjorde det på best mulig måte, sier Audar. 

Hun tror Profetens Ummah tok gårsdagens demonstrasjon som et nederlag. 

– I går vant kjærligheten over ekstremismen. 

Faten sier at hun tror demonstrasjonen vil kunne hjelpe folk å forstå norske muslimer. 

– Ingen burde få true Faten eller andre til stillhet. Måten hun har håndtert dette på er helt fantastisk, sier Audar. 

Ingen aksept 

I sin appell foran Stortinget fortalte Faten om at hun er lei av å måtte unnskylde sin religion. 

– I dag står jeg her og vil si til det norske samfunnet: Nei, jeg er muslim og aksepterer ikke de barbariske handlingene til IS og drap på uskyldige og nei, de er ikke en del av det jeg tror på og nei, de representerer verken meg eller andre muslimer som står her i dag mot IS. Så kjære, vakre nordmenn og muslimer: ikke ha fordommer mot oss, sa hun og fikk stor applaus.