Sjekk Marius' vann-vittige Rubiks kube-stunt

Denne videoen tar pusten fra de fleste.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det var ikke direkte vanskelig. Jeg hadde bra med pust igjen da jeg var ferdig, sier Marius Solaat Rødland (17) til TV 2.

Stuntet ble dokumentert på Askøy utenfor Bergen mandag kveld av kameraten Jostein Vindenes. Marius trekker pusten, dykker og løser ikke én, men tre Rubiks kuber før han dukker opp igjen.

Folk flest vil ha mer enn nok med å løse en Rubiks kube med full oksygentilførsel, men for Rødland var det barnemat. Ett minutt og 28 sekunder tok det totalt, også det en utfordring for menigmann.

– Dessverre hadde jeg bare tre kuber med meg. Hadde jeg hatt en til, så hadde jeg klart det. Jeg tok det ganske rolig for å holde pulsen nede, så kanskje jeg kunne økt tempoet litt og tatt fem også, men det er litt mer usikkert, sier Rødland til TV 2.

Se videoen øverst i artikkelen.

Utfordret av treneren

Det var Rødlands klubbtrener, Bruno Langlois, som utfordret unggutten til å gjøre stuntet, etter å ha sett en video av noen som gjorde det samme på internett.

Som sagt, så gjort. Guttene filmet stuntet etter trening samme kveld uten noen flere forberedelser.

Nå er riktignok Marius en dreven svømmer som er god til å holde pusten. Han har vunnet en rekke NM-gull og har på det meste holdt pusten i 2 minutter og 42 sekunder. Det siste året har han også øvd mye på Rubiks kube. Men kombinasjonen basseng og kube er helt ny.

Guttene svømmer for Vestkantsvømmerne på Askøy utenfor Bergen. Marius forteller at han som regel trener seks ganger i uken og ofte to økter om dagen.

NM-vinner

17 år gamle Marius Solaat Rødland skulle egentlig ha vært en del av Norges EM-tropp i svømming som konkurrerte i Berlin forrige uke.

En ryggskade satte en stopper for det for gutten som har satt flere norske juniorrekorder, og som holdes frem som et av de største talentene i norsk svømming.

– Jeg har en personlig rekord i Rubiks kube på 10,99, forklarer svømmesprinteren som behersker både butterfly, rygg og fri i nasjonal toppklasse.

– Det begynte med at jeg kjedet meg at jeg lærte å løse den. Så sjekket jeg ut videoer på YouTube av hvordan man gjør det raskt. Så har jeg gradvis blitt bedre. Nå var det en stund siden sist. Det var ikke særlig vanskelig å gjøre det under vann, men jeg var litt rusten.

Neste prosjekt er å løse en større kube under vann, altså en med fire ganger fire felt.

– Jeg begynner å få greie tider på den, mellom 1'30 og 2 minutter. Jeg vil komme med ned på 1'30 eller mindre før jeg prøver, sier Marius.