City senket Liverpool: – Viktig å sende ut et budskap allerede nå

Stevan Jovetic med to scoringer i mandagens storkamp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Bli med på galskapen. Se alt av engelsk fotball.
Klikk her for å bestille det riktige abonnementet for deg før seriestart!

Manchester City - Liverpool 3-1:

Manchester City hadde god kontroll over Liverpool og vant 3-1 i mandagens storoppgjør i Premier League.

Dermed fortsatte forrige sesongs seriemester der de sluttet i vår, og står med full pott og tabelltopp etter to serierunder.

Se alle scoringene og høydepunktene i videovinduet øverst!

Jovetic er tilbake

Stevan Jovetic ble kampens store spiller med sine to scoringer. Det er en skikkelig opptur for 24-åringen fra Montenegro, som fikk store deler av forrige sesong ødelagt av skade.

Derfor smilte også Jovetics bredt etter kampen.

– Vi spilte bra og vant 3-1. Dette var en viktig seier for oss, sier han beskjedent til Sky Sports.

– Jeg hadde mange problemer i fjor, men jeg ønsker ikke å tenke på det nå. Det tilhører fortiden. Nå vil jeg bare fortsette og vinne flere kamper. Min jobb er å gå ut på banen hvis jeg får sjansen. Det er manageren som bestemmer det, sier Jovetic.

City-lagkamerat Samir Nasri lot seg imponere stort av tomålsscoreren.

– I fjor var han mye skadet, men i sommer så vi at han var i god form. Dette er bare starten på en bra sesong for ham, sier franskmannen.

Vi fulgte kampen minutt for minutt i vårt livesenter!

Nasri: – Må vise at man vil vinne

Jovetic endte med tre scoringer totalt forrige sesong. At han allerede står med to nettkjenninger gleder City-manager Manuel Pellegrini.

– Han var uheldig i fjor, og det var vanskelig for ham å spille flere kamper på rad. Men han er tålmodig og ønsker nå å komme tilbake. Vi hentet ham fordi vi vet at han er god, sier chileneren til Sky Sports. 

Nasri gledet seg selvsagt ikke bare på Jovetic's vegne, men også for laget. For franskmannen er klar på at 3-1-seieren var svært viktig. Spesielt ettersom den var mot nettopp Liverpool.

– Hver kamp hjemme mot en av de fire store lagene er viktige. Det er sekspoengskamper, så man må vise at man vil vinne. Det var viktig å sende ut et budskap allerede nå, sier han.

Det budskapet var Pellegrini - naturlig nok - svært fornøyd med.

– Vi jobbet hardt og holdt på ballen i 95 minutter. Vi skapte samtidig nok til å score tre mål. Vi var også tålmodige, men samtidig konsentrerte. Det må man være når man spiller mot et så godt lag som Liverpool. Jeg er veldig glad for måten vi spilte på i dag, sier han med et smil til Sky Sports.

Liverpool-manager Brendan Rodgers var på sin side ikke like blid.

– Vi var gode i 1. omgang og alt gikk etter planen. Men så ga vi bort et mål rett før pause. Etter de fikk 2-0 i 2. omgang ble det veldig vanskelig, sier han.

Tok ledelsen rett før pause

City tok ledelsen fire minutter før pause - på de lyseblås første skikkelige sjanse i kampen. 

Jovetic utnyttet slurv i Liverpool-forsvaret, jaktet opp ballen og dundret den kontant mellom beina til Liverpool-keeper Simon Mignolet og i mål.

Bare ti minutter inn i 2. omgang var spissen fra Montenegro der igjen. Denne gangen var det ikke Liverpool-slurv som la grunnlaget for scoringen, men derimot gnistrende og lekende City-spill.

Nasri kom seg løs ute på høyrekanten og la flott inn mot Jovetic i boksen. Spissen hadde full kontroll og sørget for 2-0.

I det 69. minutt satt kveldens tredje for vertene: Innbytter Sergio Agüero hadde kun vært på banen i noen få sekunder før han markerte seg med scoring. Jesús Navas sendte ballen i bakrommet, der Agüero var på plass. Argentineren brukte bare én berøring på å sende ballen kontant i mål.

Liverpool fikk et trøstemål like før slutt da Pablo Zabaleta satte ballen i eget nett. Reduseringen hjalp likevel ikke, hverken for spenningen i kampen eller for Liverpool.