FUNNET: Den ettersøkte Kim Andreas Kristiansen har meldt seg for politiet i Rotterdam i Nederland. Kristiansen har vært ettersøkt i over en uke og er siktet for å ha drept sin egen stefar. (Foto: Politiet / NTB scanpix)
FUNNET: Den ettersøkte Kim Andreas Kristiansen har meldt seg for politiet i Rotterdam i Nederland. Kristiansen har vært ettersøkt i over en uke og er siktet for å ha drept sin egen stefar. (Foto: Politiet / NTB scanpix)

Ettersøkt 23-åring har meldt seg for politiet

Den ettersøkte Kim Andreas Kristiansen sitter i varetekt hos nederlandsk politi.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den ettersøkte Kim Andreas Kristiansen har meldt seg selv for politiet fra Rotterdam i Nederland, opplyser politiet i en pressemelding.

I varetekt

Kristiansen, som er ettersøkt etter at stefaren Bjarte Hansen ble funnet drept i Øyer for to uker siden, er siktet for å ha drept stefaren.

Gudbrandsdal politidistrikt opplyser at Kristiansen sitter i varetekt hos politiet i Rotterdam.

– Han vil bli utlevert til Norge etter en formell utleveringsbegjæring. Det kan dreie seg om to ukers tid, opplyser politiet på pressekonferansen. 

Den siktede har forklart for nederlandsk politi hvorfor han meldte seg, men det ønsker ikke norsk politi å komme inn på på nåværende tidspunkt. 

Politiet ønsker heller ikke å si noe om Kristiansen har innrømmet drapet på sin stefar. 

Norsk politi hadde spor som tydet på at den siktede befant seg i Nederland, og har hatt et samarbeid med nederlandsk politi i noen dager. 

Makabert funn

Det var torsdag for to uker siden at en turgåer gjorde et makabert funn i et bål like ved en populær tursti ved Hundersetervegen i Øyer i Oppland. I bålet lå det sterkt forbrente kroppsdeler, som var så sterkt forbrente at det tok politiet flere timer å fastslå at det faktisk var restene av et menneske. 

Bistandsadvokaten til den dreptes familie, Nina Braathen Hjortdal, representerer den avdødes barn, hvorav to er halvsøsken med den siktede.

– De er glade for at han har meldt seg selv, og at det virker som han har det bra. De har vært bekymret for ham, sier Hjortdal til TV 2.

– Familien har ikke forhåndsdømt ham. De er opptatt av å komme til bunns i hva som har skjedd, sier hun. 

Hun sier det det har vært en vanskelig tid for familien, men at det var en god nyhet at den siktede meldte seg mandag.

Forrige mandag, fire dager etter likfunnet, ble Bjarte Hansens stesønn siktet og ettersøkt for drapet på Bjarte Hansen.

Politiet har forsøkt å finne ut om det har vært noen alvorlige konflikter mellom faren og den mistenkte stesønnen (23), men det er ikke funnet noen konflikter av den art som tilsier et drapsmotiv.

En bekjent av Kim Andreas Kristiansen ble i forrige uke pågrepet og varetektsfengslet i saken. Etter det TV 2 kjenner til, er politiets teori at den pågrepne mannen hjalp til med å frakte drapsofferet til skogsveien ved Hafjell der liket ble funnet i bålet.