OPPHENGT I SPØRSMÅL: Trine Aalborg lever av å jobbe med quiz. Nå er hun aktuell i TV 2s nye satsing «Jaget». Foto: Roy Darvik/TV 2
OPPHENGT I SPØRSMÅL: Trine Aalborg lever av å jobbe med quiz. Nå er hun aktuell i TV 2s nye satsing «Jaget». Foto: Roy Darvik/TV 2

Trine Aalborg (49) lever av quiz

Nå skal hun kjempe MOT deltakere i TV 2s nye spørreprogram.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Trine Aalborg (49)  jobber fulltid med det de fleste av oss kun koser oss med i sosiale settinger, nemlig quiz. 

Denne uka får det norske folk se henne lire av seg mest mulig kunnskap på TV, men før vi snakker om det skal vi en svipptur innom barndommen.

– Jeg vokste opp i et hjem hvor det var mye spørrekonkurranser. Jeg har lest mye, og jeg har alltid husket mye. Jeg var nok et rart lite barn som for eksempel kunne alle Europas hovedsteder. 

Aalborg ble aldri mindre interessert i å lære. Og så gikk det et lys opp for henne. 

– Jeg skjønte til slutt at dette var noe man kunne konkurrere i, og tenkte at jeg skulle prøve meg på det. Og så var jeg ikke så verst! ler hun.

Gjorde hobbyen om til levebrød

Til slutt ble hobbyen til det rare barnet en jobb for den voksne Trine. I tillegg til å ha jobbet som quizmaker de største quizprogrammene i landet, har hun vunnet NM i quiz to ganger.

FLYTTER TIL SYDPOLEN: Jan Arild Breistein vurderer å pakke kofferten dersom han blir forbigått av deltakere i «Jaget». Foto: Roy Darvik/TV 2
FLYTTER TIL SYDPOLEN: Jan Arild Breistein vurderer å pakke kofferten dersom han blir forbigått av deltakere i «Jaget». Foto: Roy Darvik/TV 2

– Jeg har fått lov til å gjøre hobbyen min om til et yrke, og det er et stort privilegium. Jeg har et rart talent jeg har klart å gjøre om til et levebrød, og det er jeg veldig fornøyd med!

Ikke redd for å bli slått av deltakerne

På søndag skal 49-åringen, sammen med Jan Arild Breistein (57), jage deltakerne i TV 2s nye quizprogram «Jaget». De to jegerne skal prøve å slå kjendis-deltakerne ved å svare riktig på flere spørsmål. 

Selv om hun er profesjonell quiz-er, blir ikke Aalborg spesielt sjokkert om noen klarer å slå henne.

– Det er en reell risiko, det! Vi må jo bare regne med at vi kan bli slått, men sånn skal det være også. Det skal være mulig å slå oss, men jeg har ikke tenkt å gjøre det lett for dem. 

– Hvordan kommer du til å reagere hvis du blir grundig slått?

– Jeg har ikke lyst til å bli grundig slått, men det er morsomt hvis de akkurat klarer å slå meg og jeg føler at jeg har gitt dem en real kamp. Jeg synes ikke TV 2 skal gi bort pengene, de må slåss for dem!

Føler seg på hjemmebane

En annen som ikke har noen planer om å gjøre det lett for de quizklare kjendisene, er altså Jan Arild Breistein. Også han jobber fulltid med quiz, blant annet som quizbok-forfatter, skribent for Bergens Tidende og quizarrangør.

– Jeg er egentlig ekspert i å lage spørsmål, men jeg er jo egentlig ikke ekspert i å svare på ting, forteller Breistein under en kaffepause under innspillingen av programmet. 

57-åringen forteller til TV 2 at han allerede har kommet seg godt til rette i jeger-stolen i studioet. 

– Det føles egentlig litt naturlig. Det er jo dette jeg driver med, spørrekonkurranser og quiz, så jeg synes bare det er veldig spennende og morsomt å jobbe med noe litt annet enn jeg pleier. Jeg føler at jeg er litt på hjemmebane selv om jeg ikke vet hvilke spørsmål som kommer!

Vurderer å flytte til Sydpolen

Selv om han har funnet sin plass i programmet, innrømmer Bergens store quizsønn at det også er enkelte utfordringer med å spille inn TV-program.

– Konsentrasjonen! Det kommer til å bli krevende å hele tiden konsentrere seg over lang tid. Det er mange innspillinger der man må holde på konsentrasjonen, og det tærer på. Et program som er en time på TV, tar mange timer å spille inn, røper han.

– Hvor bekymret er du for at deltakerne skal være flinkere enn dere?

– Det er ikke mine penger, så jeg bekymrer meg ikke i det hele tatt. Og så er det jo snakk om å eventuelt flytte til Sydpolen etter at programmet er spilt inn. Jeg gjør som Donald Duck og drar til Sydpolen. Jeg legger igjen mobilen hjemme. Selv om jeg ikke hadde trengt det, for det er ikke mobildekning der, ler han.

Se premieren på «Jaget» med Jan Åge Fjørtoft, Lisa Tønne, Rein Aleksander og Terje Sporsem søndag klokken 20.00 på TV 2.