BRAST I GRÅT: Lesley McSpadden, moren til drepte Michael Brown brøt sammen på talerstolen søndag. Hun og familien uttalte at de håper på ro rundt sønnens begravelse mandag. (AP Photo/Alex Sanz) / TT / kod 436
BRAST I GRÅT: Lesley McSpadden, moren til drepte Michael Brown brøt sammen på talerstolen søndag. Hun og familien uttalte at de håper på ro rundt sønnens begravelse mandag. (AP Photo/Alex Sanz) / TT / kod 436

I dag tar Ferguson og familien farvel med Michael Brown

– Alt vi vil ha i dag er fred, sier faren til 18-åringen, Michael Brown senior. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

18 år gamle Michael Brown ble skutt og drept av en politimann 9. august.

Vil ha ro 

Hendelsen, som skjedde i St. Louis-fortstaden Ferguson, har skapt et voldsomt raseri og massive demonstrasjoner i ukene etter drapet. 

Mandag begraves Michael Brown, og familien har på forhånd manet til ro før begravelsen. 

– Alt vi vil ha nå er ro. Det er alt jeg ber om, uttalte faren til Brown, Michael Brown senior i en park søndag, skriver CBS News.

Nesten hver eneste natt etter 18-åringen døde har det vært gatekamper i Ferguson. Flere personer har blitt skutt, arrestert og pågrepet. Politiet har ved flere anledninger gått inn med tåregass. 

Familien takker for all støtten etter sønnens død, men sier at mandagen og sønnens begravelse skal handle om fred. 

– Vi vil ikke at det skal skje noe som gjør skam på navnet til vår Michael Brown. Det handler ikke om raseri i dag, men om minne om vår sønn, sier Brown senior. 

Tøft å se sønnen død

De siste dagene har opptøyene i Furgeson roet seg betraktelig. På informasjonsmøte fortalte foreldrene til Brown at de for første gang så sønnen etter hans død, søndag. 

– De sier at dette blir den tøffeste dagen, men jeg tror søndag var det. Da jeg så mitt lille barn ligge der, så kald. Det gjorde noe med hjertet mitt, forteller moren Lesley McSpadden. 

Det er ventet tusenvis av mennesker til mandagens begravelse. 

Hendelsen har rystet USA og vekket rasismedebatten til liv. Justisdepartementet har åpent etterforskning av hendelsen, og det er ifølge president Barack Obama satt inn store ressurser. 

Obama har sendt tre personer fra Det hvite hus, som skal delta i begravelsen. Politiet forbereder seg på at det kan bli opptøyer, og vil være tungt til steder for å heve sikkerheten rundt begravelsen.