Tidenes dyreste PL-spiller klar for Manchester United

– United er den eneste klubben jeg ville forlatt Real Madrid for, sier Angel Di Maria.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Bli med på galskapen. Se alt av engelsk fotball.
Klikk her for å bestille det riktige abonnementet for deg før seriestart!

Angel Di Maria er endelig klar for Manchester United. Det bekreftet klubben på sin hjemmeside tirsdag kveld.

26-åringen hentes fra Real Madrid og er blitt enig med United-ledelsen om en femårskontrakt.

– Jeg er helt henrykt over å komme til Manchester United. Jeg har nytt tiden min i Spania, og det var mange klubber som var interessert i meg. Men Manchester United er den eneste klubben jeg ville forlatt Real Madrid for, sier argentineren.

– Van Gaal er fantastisk

Nå gleder han seg til å jobbe med United-manager Louis van Gaal.

– Louis van Gaal er en fantastisk trener, som har hatt suksess. Jeg er imponert av hans visjon, og besluttsomheten han viser når det gjelder å få denne klubben tilbake på toppen - der den hører hjemme. Jeg kan ikke vente med å komme i gang, sier Di Maria.

Van Gaal selv ser også frem til å få den tidligere Real Madrid-spilleren under sine vinger.

– Angelo er en midtbanespiller i verdensklasse, men viktigst av alt er han en lagspiller. Det er ingen tvil om hans enorme talent, sier nederlenderen.

Da Chelsea betalte en halv milliard kroner for å ta Fernando Torres fra Liverpool, så smadret de overgangsrekorden for britiske klubber.

Nå når Di Maria er klar for Manchester United, kan ikke Torres lenger kalle seg den dyreste spilleren i Premier League. Di Marias prislapp på 60 millioner pund - vel 600 millioner norske kroner - er enmlig tidenes dyreste overgang i Premier League.

Se MUTV på TV 2 Sumo!

– Argentinas nye stjerne
Di Maria vokste opp i Rosario, og fikk sin debut for Rosario Central som 17-åring, og ble snappet opp av Benfica i 2007.

Han tok Portugal med storm. Diego Armando Maradona uttalte at di Maria ville bli Argentinas nye stjerne, og i 2008 scoret han vinnermålet da Argentina ble olympiske mestere i Beijing.

I 2010 ble han hentet til Real Madrid, og fant seg etter hvert til rette på venstrevingen på Santiago Bernabeu.

Med di Maria og Cristiano Ronaldo på kantene, hadde Real Madrid to spillere som var farlig både når de var på «riktig» side, og når de byttet kant og angrep innover i banen.

Da Gareth Bale ble hentet fra Tottenham, så fikk di Maria kjempe for plassen. Men han svarte med å bli assistkonge i La Liga med 17 målgivende pasninger. I tillegg ble han kåret til banens beste da Real Madrid slo Atletico Madrid 2-1 i Champions League-finalen.

Men 26-åringen var ikke fornøyd med en tilværelse hvor han ikke var sikker på en plass på laget.

– Ba om å bli solgt

Etter å ha kommet tilbake fra VM så ba han om å bli solgt.

– Spilleren ba om å få forlate klubben i sommer. Han takket nei til Real Madrids nye kontrakt, så vi ser om vi får til en løsning. Vi vil finne en løsning for di Maria før overgangsvinduet stenger, men han er fortsatt en Real Madrid-spiller. Vi er i en situasjon hvor spilleren må selv løse dette, sa Carlo Ancelotti før helgen.

Og i løpet av helgen løste di Marias agenter situasjonen. Manchester United var villig til å innfri Real Madrids enorme krav om overgangssum, og nå har også midtbanespilleren kommet til enighet om sin personlige kontrakt.

Di Maria har stort sett spilt på venstrevingen så langt i karrieren, men under VM fikk han vist at han også behersker å spille indreløper på midtbanen. 

Men ryktene sier at Louis van Gaal har planer om å bruke ham som vingback i sitt 3-4-1-2-system.

Nummer 7

Di Maria blir trolig tildelt trøye nummer 7. Et nummer som forplikter på Old Trafford.

Bryan Robson var den første som fikk nummer 7 fast, selv om George Best også hadde brukt nummeret. Men nordiren brukte oftere nummer 11 på ryggen. Da Robson gikk av med pensjon, var det Eric Cantona som overtok trøye nummer 7.

I 1997 la franskmannen fotballstøvlene på hyllen, og David Beckham fikk æren av å overta 7'eren.

Da Beckham dro til Real Madrid, så var det Cristiano Ronaldos tur til å ha nummer 7 på ryggen.

Michael Owen var den som brøt magien til nummer 7, og Antonio Valencia var heller ingen suksess med nummeret på ryggen. Ecuadorianeren ba om å få bytte nummer ett en svak sesong med nummer 7.

Men di Maria lar seg ikke skremme av historien til nummer 7 i Manchester United, og tok gladelig utfordringen med å bli den neste store nummer 7 i klubbens historie.