ØNSKER ENDRING: Chelsea-manager José Mourinho ønsker å ha muligheten til å gjøre taktiske endringer underveis i kampen enklere. AFP PHOTO / ANDREW YATES
ØNSKER ENDRING: Chelsea-manager José Mourinho ønsker å ha muligheten til å gjøre taktiske endringer underveis i kampen enklere. AFP PHOTO / ANDREW YATES

José Mourinho vil ha time out i fotball

– Fotballen er veldig treg til å endre reglene, sier Chelsea-manageren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Bli med på galskapen. Se alt av engelsk fotball.
Klikk her for å bestille det riktige abonnementet for deg før seriestart!

Den portugisiske Chelsea-manageren tar nå til orde for nytenkning i fotballen. 51-åringen mener det er på tide å innføre små pauser underveis i kampene, en time out.

– Fotballen er veldig treg til å endre reglene, sier Mourinho ifølge The Telegraph.

– Hvor mange år måtte vi vente på mållinjeteknologi? Jeg håper jeg fremdeles er en del av fotballen når de gir trenerne muligheten til å stoppe spillet én gang i første omgang og én gang i andre omgang, fordi man kan gjøre kampen mye bedre.

Den karismatiske manageren fikk ideen under lørdagens hjemmekamp mot Leicester. Hans elleve utvalgte leverte ikke slik han ønsket de første ti minuttene, og Mourinho kunne knapt vente på pausen for å gjøre justeringer.

– Det ville vært interessant. I VM gjorde Louis van Gaal endringer da dommeren stoppet kampen for en drikkepause, og de vant kampen. Så kanskje jeg vil ha muligheten en gang til å stoppe kampen i første og andre omgang, sier Mourinho.

Nå håper Mourinho at International Football Association Board, organet som fastsetter spillereglene i fotball, tar grep. Han mener også at en «timeout» vil resultere i mer underholdning for supporterne.

Er du enig med Mourinho? Si din mening i kommentarfeltet under!