Får P-bøter for 15.000 i året - men det har han råd til

Noen gir blaffen og parkerer akkurat der de vil.

Terje Strand er leder for parkeringsenheten i Bodø kommune og kan konstatere at flere "faste kunder" bidrar med betydelige midler hvert år. Foto: Tom Melby, an.no/ANB.
Terje Strand er leder for parkeringsenheten i Bodø kommune og kan konstatere at flere "faste kunder" bidrar med betydelige midler hvert år. Foto: Tom Melby, an.no/ANB.

– Det er noen som tydeligvis ikke bryr seg om at de parkerer ulovlig. Det setter bare fra seg bilen på steder hvor det er parkering forbudt, sier parkeringssjef Terje Strand i Bodø kommune, til Avisa Nordland.

Noen av disse betaler tusenvis av kroner for feilparkeringer eller for ikke å ha betalt parkeringsavgift.

– Vi har en person som er en gjenganger hos oss. Han får parkeringsbøter for rundt 15.000 i året. Men det bekymrer ikke vedkommende mye. Han sier bare at dette har han råd til. Og at han er avhengig av bilen i jobben, sier Strand.

Fast trekk

Parkeringssjefen forteller også at det er folk som har fått så mange bøter at de til slutt har endt opp med fast trekk på lønnen.

– En person har faktisk hatt fast trekk i tre år.

På den absolutte verstinglisten ligger det nesten til enhver tid tre personer. Og alle disse svir av rundt 15.000 i parkeringsbøter i året.

– Akkurat nå har vi faktisk en person som skylder oss 15.000 kroner.

Skriver ut flere bøter

Fra august i fjor til august i år har antall parkeringsbøter gått opp fra 5120 til 6484 i Bodø.

­– Sett i forhold til antall parkeringsplasser, så er det i området rundt sykehuset i Bodø hvor vi deler ut flest bøter, sier Strand.

Daglig får rundt sju bilister bot i dette området.

– Til tider er det temmelig kaotisk i dette området. Vi sliter spesielt med at folk parkerer for nært kryss. Men vi har også hatt episoder der folk har parkert hverandre inne, sier Strand.

Mye på Plassmyra

Plassmyra er et annet område hvor parkeringsvaktene henter inn mye penger.

– I området ved Elkjøp, Trekanten og Staples har vi så langt i år skrevet ut 710 bøter. De fleste av disse sakene går på at folk ikke har betalt parkeringsavgift, sier Strand.

I dag må folk som parkerer for nært et kryss eller gangfelt bla opp med 500 kroner i gebyr. Og bilistene som ikke har betalt parkeringsavgift må bla opp med 300 kroner.

I 2013 hentet kommunen samlet inn trafikkbøter for 4,5 millioner.

Du kan lese mer om bil og trafikk på an.no - her:

LES OGSÅ: Verdens dyreste parkeringsplass til salgs