DYR MANN: Angel di Maria blir tidenes dyreste kjøp av en engelsk klubb . (AP Photo/Daniel Ochoa de Olza)
DYR MANN: Angel di Maria blir tidenes dyreste kjøp av en engelsk klubb . (AP Photo/Daniel Ochoa de Olza)

Fotballryktene:
– Di Maria koster mer enn Costa og Fabregas til sammen

Og Arsenal har brasiliansk VM-stjerne i kikkerten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Bli med på galskapen. Se alt av engelsk fotball.
Klikk her for å bestille det riktige abonnementet for deg før seriestart!

Om en uke er det ubønnhørlig slutt. Da smeller overgangsvinduet igjen over fingrene på dem som ikke har fått lagt de siste papirene i faksmaskinen.

Det blir en uke med intense forhandlinger i hele Europa. Jo nærmere deadline day man kommer, jo større blir desperasjonen. Og i takt med desperasjonen, stiger også overgangssummene.

Akkurat det kan Manchester United alt om. I fjor kunne de fått Marouane Fellaini for 60 millioner kroner mindre dersom de hadde handlet før 1. august. Men på det tidspunktet trodde Ed Woodward at han kunne kjøpe hvem han ville, og Fellaini var ikke blant dem. I sommer gikk samme Woodward ut og sa at han hadde penger til å kjøpe hvem som helst, og nå ser det ut til at han vil vise det. For med deadline day komme nærmere og nærmere, så ble også Angel di Maria dyrere og dyrere. Når argentineren etter alt og dømme setter navnetrekket sitt på kontrakten sin med Manchester United, vil han koste dem nærmere 640 millioner kroner. I tillegg får han 100 millioner kroner i året i lønn, skriver Daily Mirror. Ikke ille for en kar som skal kjempe med Luke Shaw om plassen som venstre vingback. Det er 20 millioner mer enn Chelsea betalte for Diego Costa og Cesc Fabregas - til sammen! Manchester United er ikke nødvendigvis ferdig med handlingen. Manager Louis van Gaal vil også ha Nigel de Jong og Daley Blind. Får han på plass begge to, vil klubben ha brukt over to milliarder kroner på spillerkjøp i 2014. En sum selv Manchester City aldri har vært i nærheten av å bruke på et år. 

Full av selvtillit etter å ha prutet opp prisen på di Maria, skal Woodward nå ha gjort et nytt fremstøt overfor Juventus for å kjøpe Arturo Vidal, skriver Daily Star. Manchester United skal ha lagt 320 millioner kroner pluss en ikke navngitt spiller på bordet. Spilleren skal ikke være Javier Hernandez eller Danny Welbeck. Og med Nani ute av listen, så er det spennende å se hvem van Gaal er villig til å avse. Men Juventus-ledelsen sier at de ikke er i forhandlinger med noen, og at Vidal blir værende i klubben.

En som ikke spiller på Old Trafford den kommende sesongen er Sami Khedira. Tyskeren har bare ett år igjen av kontrakten sin med Real Madrid, men planlegger å gå kontraktstiden ut på Santiago Bernabeu, skriver Daily Express. Han er allerede nå begynt å planlegge hva han skal bruke den heftige sign on-fee'en han mottar neste sommer.

Arsenal var også interessert i Khedira. Og med tyskeren ute av bildet, skal manager Arsene Wenger ha sett seg ut Luiz Gustavo som mannen han vil ha til å balansere midtbanen sin. Wenger hadde i sin tid suksess med Gilberto Silva som defensiv midtbanespiller. Silva ble kalt «Skyggen» hjemme i Brasil, fordi han gjorde den usynlige jobben på midten, noe Gustavo også er kjent for. Wenger hadde ifølge Daily Mirror speidere på plass på Bayern München - Wolfsburg fredag for å kikke på Wolfsburg-spilleren. At den tyske klubben vil ha Lukas Podolski øker sjansene for at The Gunners går til forhandlingsbordet med Wolfsburg-ledelsen. Wenger sendte for øvrig speiderne sine videre for å se Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen når de først var i Tyskland.

Wolfsburg er ikke den eneste klubben som er interessert i Podolski. Ifølge Daily Telegraph ønsker Juventus å leie tyskeren med opsjon for kjøp neste sommer. Men Arsenal ønsker å kvitte seg med hele lønningsposen til Podolski hvis de først lar ham gå, og ønsker heller å selge enn å leie ut. Avisen hevder også at The Gunners vil legge 280 millioner kroner på bordet for William Carvalho. Portugiseren vil gi Wenger dekning både som stopper og defensiv midtbane. Dermed mister ikke franskmannen nattesøvnen over å måtte kjøpe to spillere.

Everton har scoret fire mål på sine to første kamper i Premier League, men manager Roberto Martinez vil ikke utelukke at det kommer inn en ny spiss. Ifølge The Times er både Samuel Eto'o og Manchester United-vrakgodset Danny Welbeck aktuelle navn på handlelisten hans.

Alle i Liverpool venter i spenning på at Mario Balotelli skal få gjort unna sin medisinske test og få kråketærne sine på kontrakten. Klok av skade etter at Liverpool-legene fant en feil på Loic Remy, som ingen andre leger har funnet verken før eller senere, så er det ingen som tør kjøpe Liverpool-trøyer med Balotelli på ryggen før legene har erklært ham frisk nok for spill for Liverpool. Og får Liverpool-ledelsen det som de vil, så slipper han å spille med Lucas Leiva. Ifølge Gazzetta dello Sport ønsker Napoli å leie brasilianeren, men Liverpool ønsker å selge midtbanespilleren.

En annen som står fritt til å forlate Liverpool er Fabio Borini, men den italienske spissen har foreløpig ikke ønsket å dra fra klubben. Klubben er enig med Sunderland om en overgangssum, men de svarte kattene fra nord har ikke gitt opp. Med Balotelli på plass, så blir det neppe mye spilletid for Borini på Anfield. Sunderland Echo skriver at Sunderland-manager Gus Poyet tror på en snarlig løsning.

Dersom Borini ryker for Sunderland, så kan Salomon Kalou være et alternativ. Ivorianeren har fått beskjed av Lille at han får forlate klubben dersom han ønsker det, skriver Daily Express.

Southampton-manager Ronald Koeman vil ha en ny kantspiller. Det hersker det ingen tvil om. The Sun skriver at The Saints vil ha Norwich-talentet Nathan Redmond, mens ESPN hevder at et nytt og forbedret bud er på vei til Tottenham for Andros Townsend.

Tottenham på sin side har vært overraskende tamme på overgangsmarkedet i sommer. Det ser ut til at milliardgjengen de hentet sist sommer skal få en sjanse til for å vise at de duger, og foreløpig ser det lovende ut for Spurs. Og ifølge TalkSPORT skal klubben så godt som ha sikret seg Sevilla-stopperen Federico Fazio. Agenten til argentineren skal ha vært i London i helgen og forhandlet med Tottenham.

Og da kan endelig Tottenham-fansen puste lettet ut. For med en midtstopper på vei inn, betyr det farvel til sprinteren Michael Dawson. Daily Mail hevder at 30-åringen er på vei til Hull City, hvor han skal fylle hullet som oppstod da hans storebror Andy Dawson gikk til Scunthorpe i fjor. Storebror spilte nesten 300 kamper for The Tigers.

Jose Mourinho plasserte Fernando Torres på tribunen da Leicester kom på besøk på Stamford Bridge på lørdag. Spanjolen er rådyr i drift for de blå, og det har vært snakk om et utlån eller salg for å få bort lønnsutgiftene. Både Roma og Milan har vist interesse for den tidligere måltjuven. Men ifølge The Sun så er ikke spanjolen villig til å gi slipp på fem flate øre, og forlanger at Chelsea betaler ham ut av kontrakten dersom han skal forlate klubben. Torres har rundt 85 millioner kroner i året for å se Chelsea spille.

Men Mourinho vil ikke kvitte seg med Torres før han har en ny spiss på plass. I øyeblikket har han bare Diego Costa og Didier Drogba som spisser utenom spanjolen, og han vil ha tre i stallen. Costa er utsatt for både skader og utestengelser, og Drogba begynner å bli så gammel at beinskjørheten fort kan gjøre seg gjeldende. Men Daily Express hevder at klubben er i samtaler med agenten til Mattia Destro. Det kan åpne veien til Italia for Torres.

En som helst ikke vil gjøre unna handlingen sin før Deadline Day, er Harry Redknapp. Queens Park Rangers-manageren er i sitt ess når han kan kjøre ut stadionporten et kvarter før overgangsvinduet stenger, rulle ned vinduet på SUV'en sin og bekrefte at de har signert «a good lad». Og årets lad kan bli Reading-keeper Alex McCarthy. 24-åringen er attraktiv blant Premier League-klubbene, men Redknapp ligger nå først i løypen, skriver Daily Mirror.

West Ham ønsket å hente Pedro Obiang fra Sampdoria, men nå ser sjansene små ut for Sam Allardyce. For Napoli er kommet på banen og lokker 22-åringen med Champions League-spill. Noe The Hammers sliter med å matche, skriver TalkSPORT.

«Big Sam» er også på desperat jakt etter en midtstopper. Han har bare Winston ReidJames Tomkins og James Collins til rådighet i midtforsvaret sitt. Nå vil han hente Micah Richards fra Manchester City, skriver The Sun. 26-åringen er overflødig på Etihad Stadium, og kan spille både høyreback og midtstopper.