FULL TENNING: Også en bil stod natt til mandag i flammer i Rinkeby i Stockholm. Foto: SCANPIX SWEDEN
FULL TENNING: Også en bil stod natt til mandag i flammer i Rinkeby i Stockholm. Foto: SCANPIX SWEDEN

KASTET BRANNBOMBE MOT KULTURHUS I STOCKHOLM

Stockholm-forstaden Rinkeby rystes på ny av uroligheter: Etter at en brannbombe ble kastet inn i bydelens kulturhus, var situasjonen i området så spent at brannvesenet ikke kunne ta seg frem.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Igjen fortoner Stockholm-bydelen Rinkeby seg som den reneste krigssonen. Området rystes søndag kveld av voldsomme uroligheter og en rekke branner.

En brannbombe skal ha blitt kastet inn på kulturhuset sentralt i Rinkeby. Situasjonen var så spent at brannvesenet ved 01-tiden fortsatt ikke kunne ta seg inn i området for å begynne slukningsarbeidet, melder Expressen.

– Politiet må sikre området først. Det er blitt kastet stein og det er mange ungdommer som løper rundt der, sier Jarmo Hokkanen Carlsten ved Stockstockholms brann- og redningetat til avisen.

Bilbranner

I tillegg er det også satt fyr på minst to biler.

– Det brøt ut uroligheter i Rinkeby på søndagskvelden. Det ble blant annet kastet stein når en politipatrulje forsøkte å stoppe en bil, forteller pressetalsmann Tove Hägg i Stockholm-politiet.

Maskerte mann herjer nå og gjør skadeverk i bydelen.

Politiet har rykket ut med flere patruljer, og i tillegg er natteravner fra den lokale somaliske foreningen på plass for å forsøke å roe gemyttene.

Høy arbeidsledighet

Det er slett ikke første gang at den spente siutasjonen i Rinkeby har kommet fullstendig ut av kontroll.

Også i fjor var det i en periode voldsomme opptøyer i bydelen, som har en stor innvandrerbefolkningen og svært høy arbeidsledighet.

Saken oppdateres.