TALENT: Kristoffer Skjerping. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
TALENT: Kristoffer Skjerping. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Skjerping vant i «ungdommens Tour de France»

Den norske U23-syklisten Kristoffer Skjerping vant søndagen åpningsetappen i det prestisjetunge ungdomsrittet Tour l'Avenir.

Bli med på galskapen. Se alt av engelsk fotball.
Klikk her for å bestille det riktige abonnementet for deg før seriestart!

21-åringen gikk i et tidlig brudd sammen med danske Asbjørn Kragh Andersen og nederlandske Sjoerd van Ginneken. Med 35 kilometer igjen hadde trioen hele sju minutters forsprang til hovedfeltet.

Det ble derfor et oppgjør mellom bruddkameratene om seieren. Skjerping spurtslo de to andre og sikret seg seieren på den første etappen i rittet som blir kalt ungdommens Tour de France.

– Jeg kom i front med 1 kilometer igjen. Selv om jeg ble litt stresset, var jeg ganske trygg på spurten min. Jeg lå helt rolig i front til det var 150 meter igjen, og da klinket jeg til. Heldigvis var det ingen som kom opp på siden, sa Skjerping etter målgang.

Nordmannen sikret seg også klatretrøya på etappen. Han ligger på annenplass sammenlagt, ettersom han havnet bak Andersen i prologen lørdag. Han er 16 sekunder bak dansken i sammendraget.

– Hovedmålet mitt her var å vinne en etappe, mens det andre målet var å hjelpe mine lagkamerater. Jeg tror det er fullt mulig å få en topplassering i sammendraget. Nå er jeg klar for å gi 100 prosent for de beste klatrerne på laget, sier Skjerping. (©NTB)