Linnes: – Vi spilte Aalesund helt ut i parken

Martin Linnes scoret to mål da Molde knuste Aalesund. Den ene fulltrefferen var av den merkelige sorten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Bli med på galskapen. Se alt av engelsk fotball.
Klikk her for å bestille det riktige abonnementet for deg før seriestart!

Molde - Aalesund 5-0 (3-0):

Aker Stadion/Bergen (TV 2 Sporten): Det er elleve år siden sist Aalesund slo Molde i Molde i Norges øverste divisjon.

Heller ikke søndag maktet Aalesund å slå rivalene fra Møre og Romsdal. Etter en fantastisk førsteomgang ble Aalesund sendt hjem til Color Line Stadion med 0-5-tap i bagasjen.

Se Molde og Martin Linnes leke seg med Aalesund i videovinduet øverst!

Martin Linnes ble kampens store spiller med to scoringer og én målgivende pasning. Den første fulltrefferen var av den merkelige sorten.

– Alt bare stemte
– Det er bare noen dager der alt stemmer. På den første scoringen så sleiver jeg et innlegg opp i krysset, mens på den andre sitter finten og jeg scoret. Jeg kan ikke si meg annet enn fornøyd, gliste høyrebacken til TV 2 Sporten like etter kampslutt. 

– Ved den første scoringen så får jeg ballen litt for langt ut på tuppen, og så går den inn. Det er sånne mål som går inn på ett av hundre forsøk. Men når du har dagen, så får du slike scoringer, fortsatte han.

Etter nok en praktkamp spekuleres det nå i hvor lenge Linnes blir i Molde før han forsvinner til en toppklubb.

– Jeg stortrives i Molde , men det er spennende at klubber følger meg. Det har gått fort etter at jeg kom til Molde. Jeg gikk rett inn på laget under Ole Gunnar Solskjær, så ble det landslaget og andre ting. Det har vært en kjempereise, fastslo han.

– Vi spilte dem ut av parken
22-åringen innrømmer at det meste stemte ikke bare for ham, men for hele laget, mot Aalesund.

– Når vi får til spillet vårt på slik på hjemmebane, blir alle lag seende ut som Aalesund. Vi spiller dem ut av parken, mente han.

TV 2-ekspert Egil Drillo Olsen ble mektig imponert over Moldes prestasjoner.

– Vi ble aldri vitne til en kamp, for Molde var for gode for Aalesund. Dette var en oppvisning av Molde som bare toger videre mot det som jeg tror, og mange med meg, ender med seriegull, fastslo TV 2 Sportens fotballekspert Egil Drillo Olsen etter kampen.

Feiret landslagsuttaket med mål
Fredrik Gulbrandsen feiret landslagsuttaket til privatlandskampen mot Emiratene med å sende Molde i ledelsen allerede etter 15 minutters spill.

Den tidligere LSK-spissen ble spilt gjennom alene med keeper, gjorde ingen feil – og noterte seg for sin sjuende Tippeliga-scoring totalt denne sesongen.

Deretter stjal høyrebacken Martin Linnes showet med to mål og én målgivende pasning.

– En absurd scoring
Scoringen etter 22 minutter var imidlertid av den merkelige sorten. Fra skrått hold skrudde Linnes et innlegg via stolpen og over streken. TV 2s fotballekspert Egil Drillo Olsen innrømmet å ha set flottere scoringer.

– Det var en absurd scoring og veldig merkelig. Men det er typisk for et lag som er i flyten. De scorer både flotte mål og en del rare mål, poengterte han under sendingen på TV 2.

Linnes andre for dagen var imidlertid av en helt annen klasse. 22-åringen lekte seg gjennom Aalesund-forsvaret før han scoret fra skrått hold med utsiden av foten.

– Det er ikke bare avslutningen som er bra. Han gjør det hele selv og scoret med utsiden av foten. Han fikk den riktige skruen som lurte keeper, mente Drillo om Linnes’ andre scoring.

I andre omgang hadde Molde flere muligheter til å øke ledelsen ytterlige, men først ti minutter før slutt fikk de 9500 tilskuerne på Aker Stadion nettsus å juble for.

Kampens store spiller, Martin Linnes, fant Daniel Chima Chukwu med et perfekt slått innlegg fra kanten. Molde-spissen trengte bare å sette tåen til, og satte enkelt inn Moldes fjerde mål for dagen og sitt sjette totalt i Tippeligaen.

På overtid satte Daniel Chima Chukwu inn sitt andre for dagen og sørget for en knusende 5-0-seier til Molde. Denne gang kom innlegget fra innbytter Sander Svendsen.

Stø kurs mot Tippeliga-tittelen
Molde holder stø kurs mot seriegull og topper tabellen med 50 poeng etter 21 serierunder. Det er seks poeng mer enn tabelltoer Odd.

– Slik jeg ser det så er det kun Odd som har en mulighet til å snyte Molde for gullet, men jeg følger meg ganske sikker på at Molde tar dette, fastslo Drillo.

Aalesund lever svært farlig og kjenner nedrykkspøkelse puste i nakken. Laget ligger på en utsatt 13. plass på tabellen med 21 poeng.