Fowler til TV 2: – Forventningene har gått i taket etter forrige sesong

Liverpool-legenden hyller også samholdet i Liverpool

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Bli med på galskapen. Se alt av engelsk fotball.
Klikk her for å bestille det riktige abonnementet for deg før seriestart!

Se Manchester City-Liverpool mandag klokken 21.00 på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo!

Fjorårets ener og toer møtes på Etihad Stadium mandag, når Liverpool tar turen til Manchester for å møte de lyseblå regjerende ligamesterne.

Begge lagene vant sin første kamp for sesongen uten å imponere nevneverdig, til tross for at City etter hvert kontrollerte inn 2-0 borte mot Newcastle, og den tidligere stjernespissen Robbie Fowler mener at det kan være gunstig å møte topplagene tidlig.

– Når du skal spille mot ett av topplagene, mener jeg det er bedre å møte dem tidlig. De har ikke kommet inn i rytmen ennå, sier den tidligere Liverpool- og City-spissen til TV 2.

Hvem har du på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Ingen spillere har scoret flere mål i Premier League enn Fowler, og han vet hvordan det er å bli hyllet. Allikevel er det fellesskapet som får mest hyllest av den tidligere spisstjernen nå om dagen.

– Du kan se et samhold der som kanskje ikke har vært i Liverpool på en stund. Spillerne nyter faktisk å spille for dem, og jeg mener det er merkbart.

– Jeg mener Brendan Rodgers har fått klubben til å summe igjen. Forventningene har gått i taket etter forrige sesong, og jeg tror det er en god tid å være Liverpool-supporter på, sier eks-spissen som endte på 162 Premier League-mål i karrieren - 128 av dem for Liverpool.

– Liverpool drar ikke dit og lar City ha ballen
Fra 1993 til 2002 spilte han for de røde fra Merseyside, før han deretter dro til Leeds og så videre til Manchester City i 2002/03-sesongen. 21 mål på tre og en halv sesong var mindre enn forventet for de lyseblå, men enda mer overraskende var det da han i 2005/06-sesongen returnerte for en siste periode på Anfield.

Perioden i de to klubbene betyr uansett at han står med sterk kunnskap om begge mandagens lag, og han spår en åpen og morsom fotballkamp.

– Liverpool drar ikke dit og legger seg ned og lar City ha ballen. De har selvtillit med tanke på å få et resultat, og drar ikke dit for uavgjort. Det gjør ikke Brendan Rodgers' lag.

– I store deler av kampen kommer Liverpool til å være under press, men jeg har tro på hva de kan gjøre. De vil jobbe for hverandre, og slik vil det også være på mandag, sier Fowler.

Se Manchester City-Liverpool mandag klokken 21.00 på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo!