– De er omstendelige, ubesluttsomme, engstelige og uten trøkk 

TV 2s eksperter med nedslående analyse av Manchester United.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Bli med på galskapen. Se alt av engelsk fotball.
Klikk her for å bestille det riktige abonnementet for deg før seriestart!

Sunderland-Manchester United 1-1
Se høydepunktene fra Stadium of Light i videovinduet øverst!

Manchester United kom skjevt ut i under sin nye manager Louis van Gaal med hjemmetap mot Swansea i Premier League-starten forrige helg, og borte mot Sunderland søndag gikk det også tregt med storklubben fra Manchester i en kamp som endte 1-1.

Etter å ha tatt ledelsen via Juan Mata tidlig på Stadium of Light, så ble det en heller laber avslutning på omgangen, med 1-1 i trynet fra Jack Rodwell som det verste øyeblikket, noe som fikk TV 2s eksperter til å dra fram sablene i studio allerede i pausen.

– Det handler ikke om å ta noen som ligger nede, for Manchester United ligger ikke nede. De har mange gode spillere og de kommer til å komme, men det er et eller annet med hele greien som gjør at du føler at det ikke er slik det skal være, sa Erik Thorstvedt.

Hvem har du på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no

Sammen med sin kollega Petter Myhre la han frem en rekke av negative høydepunkter fra en 1. omgang som var langt unna det nivået man er vant til å se Manchester United på.

– De har ikke det trykket, de har ikke den framdriften også gjør de mange rare ting, sa Thorstvedt.

– Dette setter seg i ryggmargen til spillerne
Til tross for at de to midtbanespilleren Darren Fletcher og Tom Cleverley hadde en treffsikkerhet på henholdsvis 90 og 92 prosent, stod de to ikke for mange pasninger som var veldig skapende.

– Noe av greien er å skape ubalanse. Den gamle greien var at Manchester United alltid skapte trykk og press på motstanderne, men nå er det noe som er litt ubesluttsomt, sa Thorstvedt.

Petter Myhre dro frem sammenligningene fra forrige sesong, der Wayne Rooney og Juan Mata begge ofte var dypt i banen for å hente ball mens de andre stod og så på.

– Dette setter seg i ryggmargen til spillerne. De ser engstelige ut når de får ballen. Det er ingen som tar ansvar og som tør å mislykkes i mye større grad. Pasningsprosenten på midtbanespillerne er strålende tall hvis du ser isolert på tallene, men hvor mye skapende pasninger er det? sa Myhre.

– Det er de som har satt seg selv i situasjonen
Begge ekspertene er klare på at Manchester United trolig kommer til å mønstre et helt annet lag utover i sesongen, både ved hjelp av signeringer og spillere tilbake fra skadet.

Allikevel er det et faktum at man i store deler av kampen søndag stilte med en forsvarstreer bestående av Michael Keane, Phil Jones og Tyler Blackett.

– Det må vi ta med når vi legger listen for Manchester United. Men det er det de har, og det er de som har satt seg selv i den situasjonen, sier Thorstvedt.

SKUFFEDE STJERNER: Robin van Persie, Wayne Rooney og Darren Fletcher deppet etter Sunderlands 1-1-mål. Foto: AP
SKUFFEDE STJERNER: Robin van Persie, Wayne Rooney og Darren Fletcher deppet etter Sunderlands 1-1-mål. Foto: AP