Klikk for å endre bildetekst
Klikk for å endre bildetekst

Partene i lærerstreiken møtes klokken 18 

Sonderingene mellom partene i lærerstreiken fortsetter og et nytt møte er avtalt klokken 18 søndag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er KS som i en pressemelding varsler om møtet på Kommunenes hus i Oslo søndag kveld. Møtevirksomheten betegnes fortsatt som sonderinger. 

Tidligere søndag ble det sagt at KS og Utdanningsforbundet jobber intenst på hver sin kant fram mot det som trolig blir et nytt sonderingsmøte mellom de to i løpet av søndagen.

KS og de fire lærerforbundene møttes til to sonderingsmøter fredag, etter at forhandlingene brøt sammen torsdag 14. august. Da gjorde de det klart allerede i forkant av møtet at det ikke ville føre til noen løsning samme dag.

Gjennom helgen har partene holdt kortene tett til brystet, og vil ikke åpent kommentere noen aspekter ved de pågående sonderingene.

Presset på dem er åpenbart stort, først og fremst fordi den såkalte tredjepart – skoleelevene og foreldrene deres – blir hardere rammet for hver dag streiken pågår.

Til sammen er over 7.800 medlemmer i de fire lærerorganisasjonene Utdanningsforbundet, Skolenes landsforbund, Norsk Lektorlag og Musikernes fellesorganisasjon i streik. (©NTB)