FOTBALLSJOKK: Det er Berlingske Tidende som denne helgen avslører den pågående etterforskningen. FOTO: FAKSIMILE
FOTBALLSJOKK: Det er Berlingske Tidende som denne helgen avslører den pågående etterforskningen. FOTO: FAKSIMILE

Danske har tilstått kampfiksing i millionklassen

Seks menn er siktet for å ha fikset to kamper i dansk fotball og tjent nesten en million danske kroner til sammen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Bli med på galskapen. Se alt av engelsk fotball.
Klikk her for å bestille det riktige abonnementet for deg før seriestart!

Saken som nå er under opprulling hos København-politiet er den mest alvorlige kampfiksingsaken i dansk fotball noensinne, ifølge Berlingske Tidende

Påtalemyndigheten mener at de seks siktede hadde avtalt hva sluttresultatet skulle bli i to kamper mellom Hvidovre IF og motstanderlagene Vejle BK og den nå nedlagte klubben FC Hjørring.

Ifølge politiets dokumenter i saken, splittet de involverte en gevinst på 900.000 danske kroner. Men ikke nok med det: Saken har også internasjonale forgreininger etter en filippinsk organisasjon skal ha satt spill på mellom to og tre millioner danske kroner på kampene.

Tilsto

Ifølge Berlingske har politiet kommet på sporet av det voldsomme omfanget av saken fordi en av de involverte, en 27 år gammel mann har lagt kortene på bordet og tilstått. Fire av de andre siktede nekter straffskyld, mens en femte person ikke ønsker å uttale seg om hvordan han stiller seg til siktelsen.

Kampene ble spilt i 1. divisjon, nivå to i Danmark. Den ene kampen mellom Hvidovre og FC Hjørring i oktober 2010, endte med et 4-2-tap for Hvidovre. Politiet mener det før kampen ble avtalt Hvidovre skulle slippe inn minst fire mål.

Under en måned senere spilte Hvidovre borte mot Vejle og skulle ifølge politiet tapte med minst to mål. Der endte det 5-0.

Keeper siktet

En av de siktede er tidligere Hvidovre-keeper Lasse Krogh.

– Jeg kan bekrefte at han er siktet, men han nekter straffskyld. Siktelsen har vært kjent i halvannet år. Jeg er slett ikke sikker på det kommer noe ut av denne saken. Min vurdering er at det ser litt tynt ut, sier hans forsvarer Casper Andreasen til avisen.

Det danske fotballforbundet DBU skal også ha gitt politiet opplysninger i saken. Forbundet er imidlertid ikke orientert av politiet om den løpende etterforskningen av saken.

– Men det er skremmende om anklagene er riktige. Kampfiksing vil vi gjøre alt for å bekjempe. Dette kan ikke få fotfeste i dansk fotball, sier sikkerhetsleder Henrik Kjær Hansen i DBU til Berlingske.