Qatars utenriksminister Khaled al-Attiya under en pressekonferanse i Doha tidligere i sommer. Foto: AFP
Qatars utenriksminister Khaled al-Attiya under en pressekonferanse i Doha tidligere i sommer. Foto: AFP

Qatar til verbalt frontalangrep på Den islamske stat

Qatar fordømmer lørdag Den islamske statens drap på den amerikanske journalisten James Foley og avviser samtidig anklager om at de finansierer den radikale islamistiske gruppa.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Utenriksminister Khaled al-Attiyas fordømmelse kom dagen etter at den tyske regjeringen beklaget at en tysk statsråd hadde beskyldt Qatar for å finansiere IS.

«Qatar støtter ikke ekstremistiske grupper, inkludert ISIS, på noen måte. Vi føler avsky for deres synspunkter, deres voldelige metoder og deres mål», heter det i en uttalelse fra Attiya, der han bruker en annen betegnelse på IS.

Qatar har også tidligere benektet at de støtter islamske opprørere som har tatt kontroll over store deler av det nordlige Syria og Irak.

Men diplomater og kilder i opposisjonen sier at selv om Qatar støtter moderate opprørere som også Saudi-Arabia støtter, har de i tillegg støttet andre grupperinger som arbeider for en strengere islamsk stat.

I Egypt støtter Qatar Det muslimske brorskap, i motsetning til blant andre Saudi-Arabia som støttet militærkuppet mot regjeringen til Brorskapets leder Mohamed Mursi. (NTB)