Ridende politi angriper demonstranter under  Svenskarnas parti sitt torgmøte i Malmø på lørdag. 
Foto: Drago Prvulovic / NTB scanpix
Ridende politi angriper demonstranter under Svenskarnas parti sitt torgmøte i Malmø på lørdag. Foto: Drago Prvulovic / NTB scanpix

Minst fem alvorlig skadd i sammenstøt under
nazi-demonstrasjon i Malmø

Politiet red ned demonstrerer under protester mot nazistisk parti.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det gikk hardt for seg under en markering mot det nazistiske partiet Svenskarnas parti i Malmø lørdag ettermiddag. Flere tusen personer har ifølge Aftonbladet møtt opp til demonstrasjonen, og ifølge avisen er fem personer kjørt med ambulanse til sykehuset i Malmø med alvorlige skader.  

Blokkerte inngangen til valgmøte

Demonstrantene ble skadet da politiet regelrett red over dem med politihester. Politiet bekrefter at minst en person er skadet i sammenstøtet mellom demonstranter og politi, men vitner melder om flere skadde. 

De mange frammøtte demonstrantene har i hele formiddag blokkert inngangen til torget der det nazisitiske partiet skulle arrangere sitt valgmøte. Demonstrantene ropte antirasistiske slagord, og stemningen utviklet seg til å bli meget spent. 

Opprør mot rasisme

– Vi har ikke hundre prosent kontroll, men det begynner å roe seg nå. Tidligere har det kaos, sier Ewa-Gun Westford til den svenske avisen Dagens Nyheter like etter klokken 15.30 

Det har vært flere store antirasistiske demonstrasjoner i Malmø de siste månedene, etter at fire personer ble knivstukket natt til 8. mars. De mistenkte etter knivstikkingen har koplinger til Svenskarnas parti. 

SE FLERE BILDER FRA DEMONSTRASJONEN: