Selvmål sørget for Deilas første ligatap med Celtic

Celtic gikk målløse av banen for første gang siden 29. desember 2012.

Bli med på galskapen. Se alt av engelsk fotball.
Klikk her for å bestille det riktige abonnementet for deg før seriestart!

Inverness-Celtic 1-0

Ronny Deila vil gjøre alt for at Celtic skal ta seg videre til gruppespillet i Mesterligaen. I lørdagens ligakamp mot Inverness gjorde nordmannen hele ti endringer på laget som startet play off-kampen i Mesterligaen mot Maribor. Det gjorde ikke akkurat susen.

For selv om bredden er god i Celtic-troppen, klarte ikke de elleve utvalgte å bekjempe Inverness på bortebane. Et klønete selvmål fra Eoghan O'Connell i den andre omgangen sørget for at Inverness vant kampen 1-0. Dermed beholder Inverness tabelltoppen i skotsk Premier League.

TAP: Ronny Deila gjorde ti endringer på laget før kampen mot Inverness. Det resulterte i tap.
TAP: Ronny Deila gjorde ti endringer på laget før kampen mot Inverness. Det resulterte i tap.

Se scoringen øverst på siden! (Video med tillatelse fra C More)

Jo Inge Berget ble værende på Celtic-benken hele kampen, mens Stefan Johansen ble byttet inn på venstreback i starten av den andre omgangen. 

– Vi klarte ikke å presse dem før de siste 20 minuttene. Vi visste hvordan de kom til å spille, og vi kunne vært mer effektive i den første omgangen. Prestasjonen vår kunne vært bedre, men det var mange endringer og mange nye relasjoner i laget, sier Deila ifølge klubbens Twitter-konto.

– Det vil ikke bli noe problem å få spillerne med seg på tirsdag. Det er en ny kamp, og vi kommer til å slå tilbake.

Tap er uvant kost for Celtic-supporterne. I forrige sesong tapte de grønne og hvite kun én kamp i ligaen. Dette er også første gang siden 29. desember 2012 at Celtic ikke har scoret i en ligakamp - men det bryr nok Deila seg lite om nå. Det viktigste er tirsdagens prøvelse mot Maribor.

Det står 1-1 etter den første kampen mot den slovenske klubben. Gruppespillet i Mesterligaen er med andre ord ikke langt unna for Deilas gutter.