Leder for Utdanningsforbundet Ragnhild Lied sonderer mest blant sine egne i dag. Motpartene snakker sammen på telefon, men møtes først til formelle møter igjen i morgen ettermiddag.  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Leder for Utdanningsforbundet Ragnhild Lied sonderer mest blant sine egne i dag. Motpartene snakker sammen på telefon, men møtes først til formelle møter igjen i morgen ettermiddag.  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Lærerstreiken: Hemmelige kilder til TV 2

– Vi lufter ulike løsninger

Partene møtes på nytt i morgen ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV 2 kjenner til at det fortsatt er et hovedstridstema partene- og KS jobber med som handler om bunden arbeidstid for lærerne.

– Er det noen bevegelse på dette punktet?

– Det kan jeg ikke si så mye om, men når vi snakker sammen sier det seg selv at vi lufter ulike løsninger. Det er mye som skal avveies, men vi vil ikke ut med noe konkret i dag, sier en kilde som sitter tett på sonderingene.

- Men temaet som diskuteres er det vanskelige temaet vi har jobbet med gjennom hele perioden, nemlig at  lærerne skal få beholde den arbeidstiden de har i dag, sier en annen kilde til TV 2 fra lærersiden.

Må være klar i morgen ettermiddag

Når skal partene møtes formelt igjen?

- Vi har fått beskjed om å være klare fra i morgen ettermiddag og utover kvelden, men her blir veien litt til mens vi går.

Dersom det blir en avklaring i løpet av helgen hvor raskt vil det da gå før streiken avblåses?

- Vi er fire ulike organisasjoner og alle har ulike måter å gå fram for å si ja eller nei på, sier en annen kilde tett på sonderingene.

Det er fire dager som må gå mellom varsel om og en eventuell opptrapping av streiken. Det største forbundet, utdanningsforbundet, sa til TV 2 før helgen at streikeplanene foreligger uavhengig av prosessen i møterommene, men at de ikke vil annonsere en konkret opptrapping før de vet hvordan sonderingene går videre.

Gro Elisabeth Paulsen, leder i lektorlaget sier også at de har planlagt for en langvarig streik.

Anklager om lekkasje

Føler dere et press for nå å bli enige, er du redd at sympatien kan snu seg i mot dere dersom det ikke blir en løsning over helgen?

- For oss er ikke mandag avgjørende, men det er klart for elevene begynner streiken å spille en viktig  rolle, sier Paulsen til Tv 2. 

Etter at partene forlot hverandre i Kommunenes hus fredag kveld, skal det ikke holdes noe nytt møte før søndag. Det betyr at dagen i dag brukes til at ledelsen i lærerforbundene og KS jobber hver for seg med innspill og forberedelser til søndagens sonderingsmøte. 

- Alle sitter hver for seg og jobber med tematikken, sier en kilde på innsiden av sonderingene.

Kilden bekrefter at det ikke er noen formell kontakt mellom partene

- men alle jobber med tematikken og det går selvsagt telefonsamtaler mellom oss.

Partene har blitt enige seg i mellom at de ikke skal gå ut med noe konkret i dag.

- Det har vært anklager om lekkasjer i uken som gikk, jeg sier derfor ingenting. Jeg vil ha troverdigheten min i orden. jeg vil kunne se de andre i øynene å si at jeg ikke har lekket noe,  sier en annen kilde som er tett på sonderingene.