Under en pressekonferanse tidligere denne måneden viste thailandsk politi bilder av barna som ble funnet i huset i Bangkok. Foto: AP
Under en pressekonferanse tidligere denne måneden viste thailandsk politi bilder av barna som ble funnet i huset i Bangkok. Foto: AP

«Babyfabrikk» etterforskes:  16-barnsfar (24) ville lage flere hundre babyer

Den 24 år gamle japanske forretningsmannen ville ha 10-15 babyer hvert år. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tidligere denne måneden fant politiet ni babyer og ni barnepiker i noen få umøblerte rom i et hus i Bangkok. En 24 år gammel japansk forretningsmann er identifisert som far til babyene.

Det har også kommet fram at han er far til tilsammen 16 babyer, og han har ifølge nyhetsbyrået AP et ønske om å bli far til flere hundre barn. 

Saken omtales som «babyfabrikk-saken», og det er satt i gang internasjonal etterforskning for å finne ut mer om 24-åringen.

– ALDRI SETT NOE LIGNENDE: Thailands Interpol-sjef, Apichart Suribunya, jobber for å finne ut av 24-åringens motiver. Foto: AP
– ALDRI SETT NOE LIGNENDE: Thailands Interpol-sjef, Apichart Suribunya, jobber for å finne ut av 24-åringens motiver. Foto: AP

– Jeg har aldri sett en sak som ligner. Vi prøver å forstå hvorfor en person vil lage så mange barn, sier thailands Interpol-sjef, Apichart Suribunya.

Ikke siktet for noe kriminelt

Politiet i Japan, Kambodsja, Hong Kong og India er bedt om å delta spesielt i etterforskningsarbeidet. 24-åringen har flere leiligheter og bedrifter i disse landene, og har reist dit ofte. 

– Vi ser på to ulike motiver. Det ene er menneskehandel, og det andre er utnyttelse av barn, sier den thailandske etterforskningslederen Kokiat Wongvorachart.

Den 24 år gamle mannen er ikke siktet for noe kriminelt. Via sin advokat har han forklart at han ønsker en stor familie, og at han har midler til å forsørge dem. 

– Ville ha 10-15 babyer i året

12 av barna han har i Thailand er tatt hånd om av barnevernet, og han prøver å få dem tilbake. Gjennom DNA-prøver har han bevist at han er faren til dem alle.

Eieren av en fertilitetsklinikk, som ga 24-åringen to surrogatmødre, sier hun tipset Interpol om mannen i juni 2013, allerede før det første barnet var født. 

– Så snart kvinnene var gravide, så spurte han etter flere. Han ville ha 10-15 babyer i året, og han ville fortsette å lage barn til han døde, sier Mariam Kukunashvili, grunnleggeren av klinikken til AP. 

Forretningsmannen spurte om å få fryse ned sæd, slik at den skulle være av god nok kvalitet når han selv ble eldre.

På fertilitetsklinikken skal 24-åringen ha forklart at han ønsket å vinne politiske valg, og at han ville bruke sin store familie til å stemme på ham.

Politiet ble tipset om mannen etter at et australsk par forlot et surrogatbarn i Thailand, angivelig fordi barnet hadde Downs syndrom. 

Kommersiell surrogati i land som India og Thailand kan være være svært lukrativt. Flere menneskerettighetsorganisasjoner er kritiske, og mener mange kvinner tvinges inn i industrien på grunn av fattigdom.