Dommeren la seg flat etter å ha godkjent Sandnes Ulf-scoring

Randall Brenes første mål mot Viking skulle aldri vært godkjent. Det innrømmer dommer Anders Johansen.

Bli med på galskapen. Se alt av engelsk fotball.
Klikk her for å bestille det riktige abonnementet for deg før seriestart!

Sandnes Ulf - Viking 2-2 (1-1): 

Sandnes/Bergen (TV 2 Sporten): Tom Nordlie ble hentet til Sandnes Ulf for å redde klubbens plass i Tippeligaen.

Men Nordlie må fremdeles vente på sin første seier som Sandnes Ulf-trener. Fredag ble det 2-2 i lokalderbyet mot Viking. Randall Brenes scoret begge målene for Sandnes Ulf, mens Viking mål ble satt inn av islendingene Steinthór Thorsteinsson og Björn Daníel Sverrisson.

Etter kampen innrømmet dommer Anders Johansen overfor TV 2 Sporten at Sandnes Ulfs første scoring aldri burde vært godkjent.

– Vi har sett situasjonen, og ser jo at det er offside. Assistentdommeren var usikker der og da, og da skal det komme det angripende lag til gode. Det er leit og beklagelig at det har skjedd en feil avgjørelse, men sånn er fotball. Du skal ta marginale avgjørelser hurtig, og har bare to øyne som ser, fortalte Johansen til TV 2 Sporten.

Se scoringene fra kampen i videovinduet øverst!

Randall Brenes var skuffet over at det ikke ble tre poeng i lokalderbyet mot Viking.

– Det skjer alltid noe med oss i andreomgang. Vi leder nesten hele kampen, og på 2-1 må vi kontrollere inn og sikre resultatet, sa Sandnes Ulfs tomålsscorer til TV 2 etter kampen.

Costa Ricas VM-spiller tror fremdeles Sandnes Ulf har sjansen til å redde plassen i Tippeligaen.

– Selv er jeg glad for to mål og jeg synes hele laget gjorde en akseptabel kamp. Vi skal stå på til slutten av sesongen og må vinne seks av de ni kampene som gjenstår, mente han.

Tom Nordlie mente 2-2 var et rettferdig resultat.

– Vi ledet to ganger, men med tanke på spill og sjanser så er det nok greit at det blir uavgjort, sa Nordlie, og fikk støtte av Viking-trener Kjell Jonevret.

– Jeg er skuffet over at vi rotet det til bak, og i forkant av Sandnes Ulfs ledermål burde vi hatt frispark i forkant og så var det offside. Men jeg ønsker ikke å diskutere dommeravgjørelser. Vi er det vi fortjener, og vi er ikke bedre vi heller, mente svensken.

– Burde aldri vært godkjent
Den første scoringen til Brenes burde aldri vært godkjent. TV-bildene viste nemlig at costaricaneren var i soleklar offside da han dunket inn 1-0-scoringen etter 39 minutters spill.

– Assistentdommeren holdt flagget nede, men scoringen var svært tvilsom og burde ikke blitt godkjent, mente kommentator Jørn Sundby, og fikk støtte av TV 2-ekspert Freddy dos Santos.

– Det var en svak avgjørelse av linjemannen. Det målet skulle naturligvis vært annullert, mente han under sendingen på TV 2 Zebra.

Det tok imidlertid ikke lang tid før Viking slo tilbake mot byrivalen. Steinthór Thorsteinsson dukket opp på Yann-Erik de Lanlays innlegg og sørget for 1-1 tre minutter etter Sandnes Ulfs omdiskuterte scoring.

Fikk straffe til slutt
Etter pause fortsatte Brenes med storspillet og økte ledelsen til 2-1 etter 53 minutters spill. Men Viking hadde ingen planer om å la Sandnes Ulf vinne kampen og satte inn en skikkelig sluttspurt.

12 minutter før slutt fikk Stavanger-klubben lønn for strevet. Yann-Erik de Lanlay ble taklet innenfor Sandnes UIfs 16-meter, og etter å ha snakket med linjedommeren pekte dommer Anders Johansen på straffemerket.

Innbytter Björn Daníel Sverrisson misbrukte straffesparket, men dukket opp på returen og utlignet til 2-2.

Uavgjortspesialisten Viking
Det betyr at Viking klatret opp på 6. plass på tabellen etter nok en uavgjort. Viking har kun tapt tre kamper denne sesongen, men har spilt uavgjort i elleve kamper og er fremfor noen den store uavgjortspesialisten i årets Tippeliga.

For Sandnes Ulf sin del betyr resultatet at klubben fremdeles ligger nederst på tabellen med 13 poeng etter 21 serierunder. Avstanden opp til Sogndal på kvalifiseringsplass er sju poeng.