Tips som førte til væpnet politiaksjon var en spøk

ØYER (TV 2): Politiet rykket fredag ettermiddag ut til etterlyste Kim Andreas Kristiansens (23) bolig, men opplysningene viste seg å være falske.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet fikk tips om at den etterlyste Kim Andreas Kristiansen (23) hadde blitt observert på E6 nedenfor boligen, får TV 2 opplyst.

Det var flere patruljer med bevæpnet politi på stedet, samt en ambulanse.

Klokken 16.50 opplyser politiet til TV 2 at aksjonen er avsluttet, uten resultater. De bekrefter at de rykket til stedet etter tips om at den drapssiktede var blitt observert ved boligen.

– Det medførte ikke riktighet, sier operasjonsleder i Gudbrandsdal politidistrikt Per Solberg til TV 2.

Solberg bekrefter litt senere at tipset kun var en spøk.

– Tipset kom via telefon fra noen andre. Vi tror vi har funnet fram til riktig person som dette stammer fra, sier Solberg.

Han legger til at vedkommende vil bli anmeldt for å ha kommet med det falske tipset, og at det vil bli opprettet en straffesak. Politiet er ikke kjent med hva motivasjonen var for å komme med de falske opplysningene.

Avslutter aksjonen

Politiet forlater nå stedet, opplyser Solberg.

– Utelukker dere muligheten for at han har vært i huset?

– Ja, for huset har vært plumbert.

– Søker dere videre i området?

– Nei, vi har ingen flere opplysninger å gå etter, sier Solberg.

VÆPNET AKSJON: Politiet aksjonerer fredag ettermiddag mot boligen til mannen som er etterlyst og siktet for drapet på Bjarte Hansen (58). Foto: Harald Jacobsen/TV 2
VÆPNET AKSJON: Politiet aksjonerer fredag ettermiddag mot boligen til mannen som er etterlyst og siktet for drapet på Bjarte Hansen (58). Foto: Harald Jacobsen/TV 2

Dette er et hus som har blitt grundig gjennomsøkt av Kripos tidligere.

– Hadde balltre

Kim Andreas Kristiansen hadde sagt til bekjente at han skulle drepe stefaren med et balltre, ifølge kilder TV 2 har vært i kontakt med.

Dette skal ha hatt sammenheng med en vond bakenliggende historie, noen år tilbake i tid.

Det er på det rene, opplyser våre kilder, at 23 åringen hadde et balltre.

Byavisen i Lillehammer og VG har skrevet at politiet lette etter et balltre da de onsdag søkte med en rive i en elv i Øyer.

TV2 har fått motstridende opplysninger om dette.

Konstituert politimester, Olav Sørby vil ikke kommentere hva de mener kan være drapsvåpenet og om det kan være snakk om et balltre.

Etterlyst

Mandag gikk politiet ut med bilde og navn på 23-åringen de mener har drept Hansen, og ber publikum om tips for å finne ham. Drapssiktede er også blitt etterlyst internasjonalt.

TV 2 har tidligere fått opplyst at de fortsatt ikke har dokumentet livstegn verken overfor venner, familie eller gjennom bruk av bankkort og mobil på en uke.

Det var torsdag morgen at levningene etter Kristiansens stefar Bjarte Hansen (58) ble funnet i Øyer i Gudbrandsdalen.

Bekjent pågrepet

Onsdag ble det kjent at en mann er pågrepet i forbindelse med drapssaken, siktet for falsk forklaring.

Mannen i 20-årene er en bekjent av den etterlyste 23-åringen som politiet mistenker for å stå bak drapet.

Etter det TV 2 kjenner til, er politiets teori at den pågrepne mannen hjalp til med å frakte drapsofferet til skogsveien ved Hafjell der han ble funnet i et bål.