Minotenk raser mot Islamsk Råd:

– Dere er ikke klare på hva dere mener om Profetens Ummah

Leder i Minotenk, Linda Alzaghari og leder for Islamsk Råd, Mehtab Afsar barket sammen i debatt på Nyhetskanalen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Leder i Minotenk, Linda Alzaghari beskylder Islamsk Råd for å være tvetydige i debatten om fordømmelse av både Profetens Ummah og terrorgruppen Islamsk Stat (IS) sine herjinger i Syria og Irak.  

Ikke et klart standpunkt

FORTJENESTE: Linda Alzaghari mener motreaksjonene etter Ubaydullah Hussains uttalelser ikke er Islamsk Råds fortjeneste.
FORTJENESTE: Linda Alzaghari mener motreaksjonene etter Ubaydullah Hussains uttalelser ikke er Islamsk Råds fortjeneste.

I en debatt på TV 2 Nyhetskanalen fredag morgen møttes Alzaghari og lederen for Islamsk Råd, Mehtab Afsar i en opphetet debatt. 

Etter at lederen for Profetens Ummah, Ubaydullah Hussain gikk ut i VG og åpenlyst støttet IS' handlinger i Irak har mange norske muslimer reagert voldsomt. 

Linda Alzaghari mener at Islamsk Råd, som representerer over 60.000 norske muslimer har vært for sene og for tvetydige til å fordømme Hussain og handlingene som IS står bak i Irak. 

– Det er kjempeviktig overfor storsamfunnet og norske muslimske ungdommer at vi er klare på hvor grensen går. Det har dere ikke klart hittil, sier Alzaghari. 

Hun mener Islamsk råd har vært for sene på banen etter at Hussain åpenlyst gikk ut å støttet halshugging, og fremmet ønske om sharialover i Norge.  

– Dere er ikke klare på hva dere mener, og medieuttalelsene dine er tvetydige, sier lederen for Minotenk. 

SE HELE DEBATTEN I VIDEOEN ØVERST I SAKEN.

– Direkte feil 

Leder i Islamsk Råd, Mehtab Afsar reagerer kraftig på beskyldningene fra Alzaghari. 

– Det er direkte feil å anklage oss for å være tvetydige. Vi er ikke trege og har fordømt dette fra starten, sier Afsar. 

Han mener en umiddelbar fordømmelse ikke er riktig strategi, og at Islamsk Råd heller bruker dialog mot unge, norske muslimer. 

– Vi snakker med ungdommene i disse miljøene, og får de til å innse at IS ikke er forenelig med islam, sier han. 

Alzaghari mener derimot at arbeidet Islamsk råd gjør ikke fører noe sted. 

– Det radikale miljøet i Norge har jo vokst, og blitt enda mer radikale. Mange er allerede i Syria og Irak. Dere er ikke til stede der ungdommene er, mener Alzaghari. 

Mandag arrangeres det demonstasjonstog i Oslo, både mot Hussains uttalelser og for å vise avsky over IS. Alzaghari opplever at Islamsk råd ikke har tatt et tydelig nok standpunkt i debatten rundt demonstasjonen. 

Torsdag besluttet Islamsk Råd å stille som medarrangør. 

– Det er ingen som kan så tvil om at vi ikke fordømmer dette, sier Afsar. 

Ulik tilnærming

Både Minotenk og Islamsk Råd jobber tett inn mot muslimske miljøer i Norge, men de mener begge at motparten ikke gjør en god nok jobb. 

– De har ikke et kontaktnettverk inn mot miljøet, og det gjør det lett for dem å sitte på sidelinjen å fordømme. Vi er i nær dialog med moskeene, og Minotenk har ikke integritet der, hevder Afsar.

Alzaghari sier det voldsomme engasjementet og planlegging av demonstrasjonstog i Oslo er dere fortjeneste.

– Det er vi som har mobilisert disse motreaksjonene, sier hun.