DELTAR: Statsminister Erna Solberg skal holde en appell ved Stortinget under mandagens demonstrasjon. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
DELTAR: Statsminister Erna Solberg skal holde en appell ved Stortinget under mandagens demonstrasjon. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Demonstrasjon mot IS og Profetens Ummah brer om seg

Deltakerlisten på demonstrasjonens Facebook-side vokser raskt, og nå er det klart at også statsminister Erna Solberg kommer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Under fredagsbønnen fredag vil moskeer over hele landet oppfordre muslimer om å mobilisere til demonstrasjonen som er planlagt førstkommende mandag.

Fredag ettermiddag bekrefter også presseansvarlig ved Statsministerens kontor overfor TV 2 at statsminister Erna Solberg (H) vil holde en appell ved Stortinget under demonstrasjonen.

Den starter ved Grønland klokken 17.00 og går til Stortinget.

Deltakerlisten vokser

Det vil oppfordres til å vise avsky mot Profetens Ummah her i Norge og mot IS` herjinger i Syria og Irak. Deltakerlisten på demonstrasjonens Facebook-side vokser raskt. 

– Ut i fra den siste informasjonen vi har fått så er det mange som har meldt seg på. Det er både organisasjoner og enkeltpersoner som har meldt seg på. Vi er glade for at mange kommer til å stille opp på mandag for å vise sin avsky mot terror, sier generalsekretær i Islamsk Råd Norge, Mehtab Afsar.

Fredag gikk Arbeiderpartiet i Oslo ut med en oppfordring til alle innbyggere i hovedstaden om å delta. 

– Det er viktig at også etnisk norske som tilhører andre trosretninger viser at i står sammen med det store flertallet av gode muslimske samfunnsborgere, sier leder for Oslo Ap, Jan Bøhler til TV 2. 

– Må stå sammen

Det hele startet som en demonstrasjon for muslimer mot voldelige og ekstreme islamister ser ut til å bli en mobilisering på tvers av religioner og politisk ståsted. 

– Det er like viktig for kirken, som for islam og som for mannen i gata at vi nå står sammen og fordømmer den terroren vi nå har vært vitne til i Syria og i Irak. Det er helt uakseptabelt og derfor er det veldig viktig med en slik demonstrasjon, sier Afsar. 

Fredag morgen var 1300 personer påmeldt til demonstrasjonen.