KREVER STRAFF: Foreldrene til Michael Brown, Michael Brown Sr. og Lesley McSpadden. FOTO: AP Photo/Charlie Riedel) /
KREVER STRAFF: Foreldrene til Michael Brown, Michael Brown Sr. og Lesley McSpadden. FOTO: AP Photo/Charlie Riedel) /

– Politimannen som skjøt sønnen min må i fengsel

Foreldrene til den drepte 18-åringen, Michael Brown, i intervju med CNN. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag 9. august ble 18 år gamle Michael Brown skutt og drept av en politimann i Ferguson, en forstad til St. Louis i delstaten Missouri. 

Én dag vil jeg stole på myndighetene igjen

Tolv dager etter hennes sønns død, hadde Browns mor mistet håpet om en rettferdig etterforskning av hva som egentlig skjedde. Men etter at Eric Holder, USAs justisminister, besøkte foreldrene til Brown i går, tror moren at hun kanskje kan gjenvinne tilliten til myndighetene. 

– Det betydde mye å høre Holder si at det kommer til å bli gjennomført en rettferdig etterforskning. Det fikk meg til å tenke at jeg kanskje en dag kan gjenvinne tilliten til myndighetene, sier Michael Browns mor, Lesley McSpadden til CNN

Politimannen må i fengsel

Brown ble i følge politiet skutt under en krangel om et skytevåpen i en politibil, men omstendighetene er uklare. I følge øyenvitner var Brown ubevæpnet og ble skutt etter å ha strakt hendene over hodet.

– Vårt ønske er at politimannen som skjøt skal sone i fengsel for det han har gjort. Først da vil vi få fred, sier Michael Brown senior, faren til avdøde. 

Drapet utløste store demonstrasjoner og opptøyer i Ferguson, og politiet har fått skarp kritikk både for å ha skutt tenåringen og for å ha håndteringen av demonstrasjonene.