– En nesten uvirkelig periode av Oilers

…men så raknet det fullstendig for Stavanger Oilers

Bli med på galskapen. Se alt av engelsk fotball.
Klikk her for å bestille det riktige abonnementet for deg før seriestart!

Tappara Tampere – Stavanger Oilers 7-3 (1-3, 4-0, 2-0):

Det finske storlaget Tappara Tampere var store favoritter foran Stavanger Oilers første kamp i Champions League Hockey torsdag.

Se scoringene fra kampen i videovinduet øverst!

Men selv om forskjellen på ishockeynasjonene Finland og Norge er stor, sjokkerte Stavanger Oilers Tappara  og slo til med en 3-1-ledelse etter første periode.

– Ikke godt nok på dette nivået
I midtperioden og siste periode viste nivåforskjellen mellom lagene seg tydelig. I andre periode snudde Tappara Tammerfors kampen til 5-3-ledelse, og i siste periode avsluttet Henrik Haapala og Teemu Aalto finnenes snuoperasjon og målshow.

Tappara Tampere knuste Oilers 7-3 i Finland.

– Vi startet denne kampen veldig godt, gikk fort på skøyter og scoret flere flott mål. Men etter den andre perioden pådro vi oss for mange utvisninger, og Tappara ble for gode for oss, sukket Oilers-trener Petter Thoresen til TV 2 Sporten like etter kampslutt.

– Jeg tror at vi totalt pådro oss ni utvisninger og det er ikke godt nok på dette nivået. Samtidig spilte Tampere svært hurtig og gjorde det vanskelig for oss, mente han.

– Kunne vunnet på en god dag
TV 2-ekspert Geir Hoff mener Oilers kunne slått Tappara Tammerfors om alt hadde klaffet.

– Oilers var glohete i første periode, så ble de iskalde. Slik opplevdes dette. Fra midtveis av andre periode og kampen ut ble det tungt for Oilers, sukket TV 2-ekspert Geir Hoff etter Oilers' første kamp i Champions Hockey League noensinne.

– Tappara var likevel ikke så gode at Oilers ikke kunne slått dem på en god dag. Men da må Oilers spille som i første periode gjennom en hel kamp. Når det er sagt, så gjorde Oilers et ærlig og helhjertet forsøk. Finnene scoret flesteparten av sine mål i power play. Nå må Oilers lære av denne kampen frem til neste oppgjør i CHL lørdag, poengterte Hoff.

– Hva er det som skjer i Tampere?
Takket være to scoringer av nysigneringen Josh Soares, og én fulltreffer av Daniel Bøen Rokseth ledet Oilers hele 3-0 åtte minutter ut i første omgang.

Tappara reduserte ved David Kolomathis i powerplay seks minutter før slutt i perioden, men Oilers kunne gå til pause med en overrasende og solid 3-1-ledelse.

– 3-0 til Oilers etter åtte minutter. Hva er det som skjer i Finland? For en periode av Oilers. De fikk nesten en uvirkelig start i Oilers sin første kamp i Champions Hockey League, og akkurat den starten vi drømte om. Vi takker og bukker for de første 20 minuttene av kampen, utbrøt ishockeyekspert Geir Hoff, som kommenterte kampen sammen med Asbjørn Myhre på TV 2 Sportskanalen.

Slo fryktelig tilbake
I andre omgang kom imidlertid Tappara Tampere fryktelig tilbake. Selv om Oilers produserte en rekke sjanser i åpningsminuttene, blant annet ved Dan Kissel, lykkes hjemmelaget med å redusere til 2-3 i powerplay ved Pekka Jormakka.

Han fikk nærmest spasere inn og avslutte forbi Ruben Smith. Med fem minutter igjen å spille i perioden ble Jormakka tatt, og Tampere fikk straffeslag. Jormakka tok straffen selv og ble tomålsscorer da han utlignet til 3-3.

Noen sekunder senere gikk Tappara opp i 4-3-ledelse i power play etter en fulltreffer av den finske landslagsspilleren Olli Palola. Og like før slutt smalt Atte Mäkinen inn 5-3-ledelse.

Etter den sensasjonelle første perioden, levde Oilers svært farlig i slutten av midtperioden og var heldige som unngikk flere baklengs.

Oilers gikk fra en drømmeperiode til en marerittperiode.

– Oilers hang dessverre ikke med i andre periode og ble helt stillestående sammenlignet med første periode. Kanskje var en klassisk undervurdering årsaken til at Oilers fikk storspille i første periode. Vi var høyt oppe etter de første 20, og er tilsvarende langt nede nå, mente TV 2-ekspert Geir Hoff.

Henrik Haapala avsluttet målshowet
I den tredje og siste perioden satset Oilers på å unngå ytterligere baklengs.

Tappara Tampere var på et langt høyere nivå enn Oilers, og i nok en power play-periode kunne finnene øke til 6-3-ledelse. Henrik Haapala klistret pucken i krysset på vakkert vis.

Like før slutt gjorde hjemmelaget ydmykelsen komplett da Teemu Aalto fastsatte sluttresultatet til 7-3.

Ifølge arrangørene var 2500 tilskuere på plass da Tappara debuterte i Champions Hockey League.

Satsingen i CHL er forøvrig større enn noen gang. Både Det internasjonale ishockeyforbundet (IIHF) og alle de store europeiske ligaene er med, bortsett fra nyvinningen med utspring i Russland, KHL.