Norske irakere anmeldte Ubaydullah Hussain  

Irakere i Oslo står samlet bak å anmelde ekstremisten og talspersonen for Profetens Ummah.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Irakere fra flere irakiske organisasjoner leverte torsdag inn en omfattende anmeldelse mot islamistgruppen Profetens Ummah og lederskikkelsene Ubaydullah Hussain og Mohyldeen Mohammed. 

Rundt femti irakere troppet opp utenfor politihuset på Grønland i Oslo, der de ble møtt av politiet som formelt tok i mot og registrerte anmeldelsen.

Se opptak av TV 2s direktesending fra politihuset på Grønland øverst i denne artikkelen.

I anmeldelsen vil det hevdes at gruppen og de nevnte enkeltpersonene har begått brudd på straffeloven, ved å oppfordre til terror og støtte terrorgruppen Islamsk Stat (IS).

Anmeldes for terror-rekruttering

I VG forrige uke uttalte Hussain at han blant annet støttet halshugging, og at han ønsker at sharialover blir innført i Norge.

– Vi skal anmelde ham for flere forhold. Vi anmelder ham for rekruttering av terrorister, støtte til IS, støtte til slaveri og menneskehandel, forteller styremedlem Mohammad Hussein i den irakiske organisasjonen  til TV 2.

Politiet opplyser til TV 2 at forholdene i anmeldelsen trolig vil undersøkes opp mot straffelovens paragraf om hatkriminalitet.

– Han må bekjempes

Rådet for det irakiske samfunnet i Norge består av både sjiamuslimer, sunnimuslimer, kurdere og assyrere. I forbindelse med anmeldelsen møtte også irakere knyttet til flere andre irakiske foreninger og organisasjoner.

De ønsker å vise at irakere står sammen mot terroristene som herjer i Irak, og at de sammen står mot krefter som Ubaydullah Hussain.

ANMELDELSE: Styremedlem i den irakiske organisasjonen leverte i formiddag inn en anmeldelse av Ubaydullah Hussain. (Foto: Roar Dalmo Moltubak, TV 2)
ANMELDELSE: Styremedlem i den irakiske organisasjonen leverte i formiddag inn en anmeldelse av Ubaydullah Hussain. (Foto: Roar Dalmo Moltubak, TV 2)

– Hvorfor anmelder dere ham?

– Vi må bekjempe ham. Han truer det norske samfunn ved å ville innføre sharialoven, utydper Hussein.

– Hva tenker du om at han støtter IS?

– Det er helt sykt, helt utrolig. Jeg har ikke ord til å beskrive hva vi irakere føler om det, sier Hussein.

– Representerer ikke oss

Den omstridte norske islamisten Ubaydullah Hussain ble tidligere i år dømt til 120 dagers fengsel for trusler mot to journalister og en sakkyndig i retten. Han ble også dømt for hatefulle ytringer mot jøder i Norge, og for å ha prøvd å påvirke politiets arbeid.

Mandag arrangerer en rekke muslimske organisasjoner og enkeltpersoner en demonstrasjon i Oslo sentrum mot Islamsk Stat og mot krefter i norske miljøer de mener undergraver muslimer i Norge. Mer enn 1100 har allerede markert på demonstrasjonens facebookside at de vil delta.

– Ubaydullah Hussain representerer ikke oss, han representerer ikke «de fleste norske muslimer», slik han hevder. Han representerer bare oss, sier Mohammad Hussein til TV 2.