PÅ VEI TIL LIVERPOOL: Øyvind Alsaker mener Mario Balotelli kan være et godt kjøp av Liverpool. Foto: Scanpix/montasje.
PÅ VEI TIL LIVERPOOL: Øyvind Alsaker mener Mario Balotelli kan være et godt kjøp av Liverpool. Foto: Scanpix/montasje.

Alsaker: – Får Rodgers orden på Balotelli kan Liverpool ha kjøpt gull

Milan-spissen forsvinner trolig til Liverpool. 

Bli med på galskapen. Se alt av engelsk fotball.
Klikk her for å bestille det riktige abonnementet for deg før seriestart!

Mario Balotelli nærmer seg en overgang til Liverpool.

Flere italienske og engelske medier melder at Milan og Merseyside-klubben enige om en overgangssum på 164 millioner kroner for 24-åringen.

AC Milan bekrefter på sine hjemmesider at Mario Balotelli har tatt farvel med sine lagkamerater på Milanello.

– Mario Balotelli forlot Milanello klokken 13.30 etter å ha tatt farvel med spillere og klubbens støtteapparat, skriver AC Milan i en pressemelding.

– Viser verdensklasse for sjelden
TV 2-kommentator Øyvind Alsaker forstår at Liverpools manager Brendan Rodgers forsøker å sikre seg den omstridte italieneren.

– Jeg forstår at Liverpool må hente inn en angriper som holder et visst nivå. Sturridge og Lambert blir for tynt gjennom en lang sesong. Balotelli har verdensklassenivået inne, men viser det for sjelden. Dersom overgangen går i orden, får Liverpool mange problemer med på kjøpet, poengterer Alsaker overfor TV 2 Sporten.

Alsaker tror imidlertid at manager Brendan Rodgers kan få det beste ut av den italienske landslagsspissen.

– Det er mange managere som tror at de skulle klare å få orden på Balotelli. Rodgers gjorde en god jobb med Suaréz, og føler nok at han også skal klare å temme Balotelli, mener kommentatoren.

– Balotelli ser ut til å gi blaffen
– Men er det mulig å få orden på en angriper som Balotelli?

– Det er egentlig litt vanskelig å svare på. Han er jo blitt eldre og er 24 år nå. Selv om det var mye støy rundt Suaréz med utestengelser og det hele, så ga Suaréz alltid 100 prosent når han var tilgjengelig. Utfordringen til Rodgers blir nok at Balotelli ofte ser ut til å gi blaffen når han ikke lykkes. Det er spesielt vanskelig for fans å svelge, svarer Alsaker.

Han mener Brendan Rodgers på mange måter gambler dersom han sikrer seg Italias kontroversielle spisstjerne.

– For meg så er det høyt spill av Liverpool. I Liverpool er det en homogen gruppe med god lagmoral der alle kjenner sin plass. Balotelli kan komme inn som et uromoment, og det kan slå begge veier, sier Alsaker.

– Men at Liverpool går for Balotelli er et signal om at klubben går for seriegullet, som de var så nære ved å sikre seg i fjor. De legger seg ikke ned og blir en dårligere kopi fra i fjor, men er opptatt av å ta et steg til og erstatte Suaréz på skikkelig vis, fortsetter han.

– Kan ha kjøpt gull
Den mangeårige Premier League-kommentatoren tror Liverpool-fansen vil trykke Balotelli til sitt bryst - dersom den kontroversielle angriperen leverer på banen.

– Får Rodgers orden på Balotelli, kan han ka kjøpt gull. Han kan bidra med den x-faktoren som Liverpool mangler. Liverpool er jo en klubb der fansen ofte får et kjærlighetsforhold til omstridte spillere som for eksempel Robbie Fowler og nå sist Suaréz. Utfordringen for Balotelli blir imidlertid at han må jobbe på banen, for ingen liker å se en spiller som bare jogger rundt, sier han.

FORLATER MILAN: AC Milan sendte ut denne pressemeldingen på sine hjemmesider torsdag. Balotelli har tatt farvel med sine lagkamerater på Milanello. Faksmilie. acmilan.com
FORLATER MILAN: AC Milan sendte ut denne pressemeldingen på sine hjemmesider torsdag. Balotelli har tatt farvel med sine lagkamerater på Milanello. Faksmilie. acmilan.com

– Min siste dag
Sky Italia skriver at klubbene er enige, men Liverpool Echo hevder at forhandlingene fortsatt er på et tidlig stadium. 

– Dette er min siste dag på Milanello (Milans treningsanlegg red. anm.), sier Balotelli ifølge Sky Italia.

Serie A-klubbens offisielle tv-kanal Milan Channel bekrefter torsdag ettermiddag at AC Milan er i sluttforhandlinger med Liverpool.

Ifølge Sky-journalisten Fabrizio Romano sa Balotelli farvel til lagkameratene sine i Milan tidlig torsdag ettermiddag.

Mino Raiola, som er Balotellis agent, er ifølge Romano i London og forhandler med Liverpool.

Tidligere i august avviste Liverpool-manager Brendan Rodgers at han var interessert i Balotelli.

– Jeg kan kategorisk si til deg at han ikke vil komme til Liverpool, sa Rodgers den gang.

Balotelli spilte i Manchester City fra 2010 til 2013. Han scoret 20 mål på 54 offisielle kamper for de regjerende seriemesterne. For AC Milan spilte han 43 kamper og scoret 26 mål.

24-åringen har spilt 33 landskamper og scoret 13 mål for Italia.

DEBATT:
Gjør Brendan Rodgers lurt i å hente Mario Balotelli? Ta debatten i kommentarfeltet under!